Συνάντηση με του γονείς του Παιδικού Σταθμού είχε ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ κ. Ξενοφώντας Μπαχράς

Photo-0027

Την Τετάρτη 29/10/2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση για τη σχολική χρονιά 2014-2015, γονέων και κηδεμόνων στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας.
Σκοπό της συγκέντρωσης ήταν η  ενημέρωση των γονέων των φιλοξενούμενων νηπίων για διοικητικά θέματα καθώς και για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Π.Σ. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων,  κ. Ξενοφών Μπαχράς αναφέρθηκε στην διάθεση της επιχορήγησης που λαμβάνει ετησίως ο Π.Σ. από πρόγραμμα του  ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι το  μεγαλύτερο μέρος της διατίθεται για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού του Π.Σ. καθώς είναι η πρώτη χρονιά που ο Π.Σ. προέβη στη πρόσληψη επτά (7) ατόμων με 11μηνη σύμβαση με τη δυνατότητα ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι τα προηγούμενα  έτη, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας  παραχωρούσε το προσωπικό , ή μέρος αυτού στον Π.Σ. έχοντας ως αποτέλεσμα την κάλυψη περισσότερων λειτουργικών αναγκών μέσω της επιχορήγησης. Επίσης ανέφερε ότι προκειμένου να διασφαλιστεί  η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα των κριτηρίων επιλογής των νηπίων και να αποφευχθούν φαινόμενα διαμαρτυρίας από την πλευρά των γονέων έχει πλέον καθιερωθεί  τα δύο τελευταία χρόνια η μοριοδότηση σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Τ.Α.Δ. όπως επίσης έχουν καθοριστεί και τα ποσά καταβολής των τροφείων προκειμένου να διασφαλιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με ρεαλιστικά για τις οικονομικές συγκυρίες κριτήρια. Επισήμανε επίσης ότι το έργο του προσωπικού και ιδιαιτέρως της Δ/ντριας του Π.Σ. κας Δαβανέλου Κατερίνας, είναι σπουδαίο και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι ποιοτικές με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη, την γνώση και την εμπειρία. Τέλος τόνισε, ότι το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο Π.Σ. αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του προσωπικού και της Δ/ντριας με τους γονείς των νηπίων που φιλοξενούνται σε αυτόν.
Η Δ/ντρια του Π.Σ. κα Δαβανέλου  έκανε αναφορά στην προσφορά του παιδικού σταθμού στην ένταξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών και επισήμανε και αυτή από πλευράς της, ότι η εικόνα που παρουσιάζεται προς την τοπική κοινωνία είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ γονέων και προσωπικού, ευχαριστώντας για άλλη μία φορά όλους τους γονείς που με την συνεχή προσφορά τους, στηρίζουν τον Π.Σ. παρά τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Photo-0028
Στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος μεταξύ των γονέων και του Προέδρου κ. Μπαχρά Ξενοφώντα  προκειμένου  να διευκρινιστούν και να επιλυθούν προβλήματα τα οποία προκύπτουν  καθημερινά από την φιλοξενία των νηπίων στον Παιδικό μας Σταθμό.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων