ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ.  Φωκίων Ζαΐμη, του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρου Μυλωνά, του κ. Δημητρίου Μπαρμπούνη και υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύσκεψη για το θέμα του λιμανιού των Αλυκών στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα χρονίζοντα νομικά προβλήματα του λιμανιού αλλά και η πρόσφατη ζημιά που έχει γίνει στις αποβάθρες του. Αποφασίστηκε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της   ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), για την επίλυση των νομικών και χωροταξικών προβλημάτων του οικισμού και του λιμανιού αλλά και  επείγουσα μελέτη για την εκβάθυνση του, προκειμένου να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι αλιείς που δραστηριοποιούνται εκεί.

Επίσης αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και η όποια διεκδίκηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην ΕΤΑΔ και σε άλλους δημόσιους φορείς πιθανόν να απαιτηθεί.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 16/06/2021

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 15/06/2021 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΕΡΓΩΝ Μιχόϊ: grader συντήρηση αγροτικού δρόμουΤσάπα: ΒλάβηΛάππα:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 14/06/2021

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 14/06/2021 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΕΡΓΩΝ Λάππα: Πλακώστρωση από εργάτες κοιμητηρίου και

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων