Σπύρος Μυλωνάς: Δυσμενές το σενάριο διακοπής των σχέσεων ΒΙ.ΠΕ. και Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Μια ζοφερή προοπτική για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας άφησε ανοιχτή νομοθεσία του 2019 που επιτρέπει στις Βιομηχανικές Περιοχές να αναλάβουν οι ίδιες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων και συλλογής απορριμμάτων, αντί για τους Δήμους που παρέχουν μέχρι σήμερα αυτές τις υπηρεσίες εισπράττοντας τα αντίστοιχα ανταποδοτικά τέλη.

Για το ζήτημα αυτό υπήρξε συνεργασία μεταξύ του Δήμαρχου Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά και του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΙΒΙΠΕ) Πέτρου Μαντά. Ο Π. Μαντάς ενημέρωσε αναλυτικά το Δήμαρχο για την όλη εξέλιξη η οποία εφόσον υλοποιηθεί θα οδηγήσει το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, που στα όριά του φιλοξενεί τη Βιομηχανική Περιοχή, σε πολύ σοβαρές απώλειες εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη.

«Ολόκληρος ο σχεδιασμός των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σε ότι αφορά την προμήθεια νέου εξοπλισμού αλλά και τη συντήρηση του υπάρχοντος, βασίζεται στον υπολογισμό των σχετικών εσόδων και από τη ΒΙ.ΠΕ.» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Το ενδεχόμενο να διακοπεί αυτή συνεργασία μπορεί να ανατρέψει το σχεδιασμό και να επιφέρει σημαντικές απώλειες εσόδων για το Δήμο μας εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει

συνολική χειροτέρευση των σχετικών υπηρεσιών. Βρίσκομαι ήδη σε επαφή με τους Δημάρχους των 32 Δήμων που φιλοξενούν ΒΙ.ΠΕ. σε όλη τη χώρα με στόχο να υπάρξει κοινή αντίδραση και παρέμβαση προκειμένου να αποτραπεί αυτό το δυσμενές σενάριο για το Δήμο μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων