Πραγματοποίηση παιδικής εκδήλωσης «Παίζω και διασκεδάζω στην πόλη μου» για το έργο WONDER στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παιδικό Εργαστήρι με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών και των γονιών τους με τις δράσεις και τους σκοπούς του έργου Wonder, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας με τη συνδρομή δημόσιων και ιδιωτικών του Δήμου. Από τις 11:00 το πρωί οι μικροί μας φίλοι πέρασαν ένα πρωινό χαράς και διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και παιχνίδι όπως face painting, ομαδικές δραστηριότητες, κουκλοθέατρο, ζωγραφική και πολύ τραγούδι.

*Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Το έργο Wonder, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg V-B ADRION 2014-2022 και χρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ&ΜΠΒ ΙΙ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους. Κεντρικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας τουριστικών προορισμών της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου, εστιάζοντας σε μία «φιλική προς τα παιδιά» προσέγγιση, με προσανατολισμό την βιωσιμότητα των πόλεων, την αειφορία και την τουριστική προσφορά τους.

Στόχος είναι οι πόλεις που συμμετέχουν, με βάση τη φυσιογνωμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ν’ αναδειχθούν,ως μέρη ενός Δικτύου Πόλεων, σε προορισμούς φιλικούς προς τα παιδιά, ενισχύοντας έτσι την τουριστική δυναμική τους, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Πέραν του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο έργο συμμετέχουν,επίσης, ο Δήμος του Fano (Ιταλία) ως επικεφαλής εταίρος, οι Δήμοι των πόλεων Velenje (Σλοβενία), Cervia (Ιταλία), Novigrad (Κροατία), το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Νέων της Αλβανίας, ο Τουριστικός Οργανισμός της πόλης Herceg Novi (Μαυροβούνιο), η Αναπτυξιακή Εταιρεία DURA του Dubrovnik (Κροατία), η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου NovoMesto (Σλοβενία) και ο Δήμος της Πρέβεζας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων