Ούτε ένα κιλό απορρίμματα παραπάνω από τα συμφωνημένα

Μήνυμα αυστηρό, σαφές και προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς σχετικά με τις ποσότητες που θα υποδέχεται το υπό δημοπράτηση εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα.

«Δεν θα δεχθούμε να καταλήξει στου Φλόκα ούτε ένα κιλό απορρίμματα παραπάνω απ’ όσα προβλέπονται στο σχεδιασμό» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Η ένταξη της κατασκευής του εργοστασίου στο ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντική εξέλιξη αφού ανοίγει το δρόμο για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του.  Με την  ευκαιρία αυτή οφείλω μια σαφή υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το εργοστάσιο θα υποδέχεται ετησίως 53.000 τόνους απορριμμάτων και 8.500 τόνους βιοαπόβλητα, δηλαδή υπολείμματα τροφών. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας δεν πρόκειται να συμφωνήσει αλλά και θα εμποδίσει με κάθε τρόπο οποιαδήποτε απόπειρα να οδηγηθούν στου Φλόκα παραπάνω ποσότητες.

Πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, υστερήσεις και ολιγωρίες δεν θα ξεσπάσουν στην πλάτη του Δήμου μας κι αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο από τώρα και σε όλους», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ταυτόχρονα όμως ο Σπύρος Μυλωνάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι εργάστηκαν για τη θετική εξέλιξη στη χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση του εργοστασίου.

Για την ακρίβεια ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δήμο Πατρέων για την ωρίμανση και ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών. Προς τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την προώθηση του έργου, το γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο αλλά και προς τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Γρηγόρη Αλεξόπουλο που εργάστηκαν συστηματικά για να φτάσουμε έως εδώ.

Ταυτόχρονα ο Σπύρος Μυλωνάς υπενθύμισε τη θετική συμβολή που είχαν στην προώθηση του έργου τόσο ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας όσο και ο πρώην δήμαρχος Χρ. Νικολάου και ο Σπύρος Τραχάνης, που είχαν τη δική τους συνδρομή στην όλη εξέλιξη, κάτι που ισχύει για όλες τις δημοτικές αρχές που μετείχαν ή μετέχουν στο ΣΥΔΙΣΑ.

«Τώρα πια έχουμε μπροστά μας τον πιο δύσκολο από όλους τους αγώνες, δηλαδή την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των απορριμμάτων από το 5% που είναι σήμερα στο 50%» ανέφερε ο Δήμαρχος που συμπλήρωσε ότι «αυτή η αύξηση είναι μια πρόκληση για την οποία δεν είμαστε έτοιμοι αυτήν τη στιγμή αλλά που είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων