Μυλωνάς: Το περιβάλλον είναι η περιουσία που θα αφήσουμε στα παιδιά μας

Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί μέτρα σε παγκόσμια και εθνική κλίμακα είναι όμως ταυτόχρονα και μια υπόθεση που αφορά όλους μας, σημειώνει σε μήνυμα του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου είναι η εξής:

«Τιμάμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος κι αυτή είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε όλοι που βρισκόμαστε και ποιοι κίνδυνοι μας απειλούν.

Ο πλανήτης θερμαίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και είναι αμφίβολο αν η φύση και οι άνθρωποι μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Εκατομμύρια είδη απειλούνται με εξαφάνιση ενώ οι οικότοποι περιορίζονται συνέχεια. Οι διάφορες μορφές ρύπανσης εξακολουθούν να ρυπαίνουν τη γη, τον αέρα και το νερό. Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί μέτρα σε παγκόσμια και εθνική κλίμακα. Ταυτόχρονα όμως είναι και υπόθεση όλων μας. Είναι μια υπόθεση που πρέπει όλοι να την πάρουμε στα χέρια μας.

Στο τόπο μας, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, βιώνουμε ήδη τις συνέπειες. Φαινόμενα όπως η διάβρωση των ακτών, γεωτρήσεις που πηγαίνουν όλο και πιο βαθιά, συχνά αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες είναι τα σημάδια μιας βαριάς περιβαλλοντικής κρίσης. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η περιβαλλοντική διάσταση στην πολιτική του Δήμου είναι εμφανής.

Είναι η συνεχής μας φροντίδα και οι μετρήσεις για την ποιότητα του πόσιμου νερού. Είναι η συνεχής μας προσπάθεια για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Είναι η συνεχής μας εργασία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Είναι οι συνεχείς μας παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών. Είναι η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις. Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να θυμίσουμε ότι το περιβάλλον είμαστε και όλοι εμείς. Με τις επιλογές μας, με τις καθημερινές μας συνήθειες, με τη στάση μας. Με τις επιλογές μας, τις καθημερινές μας συνήθειες, με τη προσωπική μας στάση και ευθύνη. Ας το θυμόμαστε όλοι: Το περιβάλλον είναι η πιο σπουδαία περιουσία που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων