Λογαριασμοί νερού: Απάντηση της ΔΕΥΑΔ σε εξώδικο πρόσκληση

Η Τοπική Κοινότητα Μετοχίου έστειλε στη ΔΕΥΑΔ εξώδικη πρόσκληση σχετικά με τους λογαριασμούς του νερού και τα ζητήματα ύδρευσης της Κοινότητας.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΔ εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο:

Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «υπέρογκες χρεώσεις που στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ». Σας ενημερώνουμε ότι στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου (Λάππα, Μετόχι, Βουπράσιο) υπάρχουν εγκατεστημένα 712 υδρόμετρα. Από αυτά λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ κατέγραψαν τα 48 υδρόμετρα ή ποσοστό 6,7% επί του συνόλου. Στους κατόχους αυτών των υδρομέτρων η ΔΕΥΑΔ, εκτός από τους λογαριασμούς έστειλε και επιστολή με την οποία τους καλούσε, εφόσον επιθυμούσαν, να ζητήσουν έλεγχο του υδρομέτρου τους προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανά προβλήματα. Στην υπηρεσία προσήλθαν 38 καταναλωτές έως σήμερα τα υδρόμετρα των οποίων είναι σε διαδικασία ελέγχου.

Το εξώδικο παραπέμπει σε απόφαση του 2011 για ειδική μεταχείριση των κατοίκων του Μετοχίου σε ότι αφορά την τιμολόγηση του νερού. Αφότου η ΔΕΥΑΔ ενέκρινε τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο του Δήμου, αυτή είναι υποχρεωτική και ισχύει σε όλη την έκταση του Δήμου, χωρίς εξαιρέσεις.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι «τις περισσότερες ημέρες του χρόνου τα υδρόμετρα καταγράφουν όχι νερό αλλά αέρα και άμμο». Σε κάθε περίπτωση οι βλάβες στα υδρόμετρα πιστοποιούνται από συνεργεία της ΔΕΥΑΔ ή από επαγγελματίες υδραυλικούς με σχετική βεβαίωσή τους και σε αυτές τις περιπτώσεις η ΔΕΥΑΔ παρεμβαίνει αμέσως.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι λογαριασμοί που στάλθηκαν προέκυψαν με βάση τις καταναλώσεις που αναγράφονται στα υδρόμετρα και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουν να εκδίδονται οι λογαριασμοί.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων