Καθαρισμός και εξωραϊσμός στα ιαματικά μπάνια του Αράξου.

Καθαρισμός τόσο στην δεξαμενή όπου εξέρχεται το νερό από τα «Μαύρα Βουνά»        όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της ευρύτερης περιοχής των μπάνιων  πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στον Άραξο.

«Συνεχίζουμε την αναβάθμιση και την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών του Αράξου σε συνέχεια των προηγούμενον αυτοδιοικητικών παραγόντων. Τόσο ο πρώην  κοινοτάρχης κ. Ιωάννης Γούρμος όσο και ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας  Καλαϊτζής είχαν προχωρήσει αρκετά ώστε να «αναβιώσουν» τα λουτρά του Αράξου.  «Στα μπάνια του Γκέρπεσι» – έτσι  τα αποκαλούσαν οι προγονοί μας οι οποίοι μας  διηγούνται ότι – τους καλοκαιρινούς μήνες στήνονταν ολόκληροι λυόμενοι οικισμοί στην περιοχή με εκατοντάδες  επισκέπτες καθώς τα προτιμούσαν για τις ευεργετικές ιδιότητες που είχαν και για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών κάνοντας τους λουόμενους να παραμένουν αρκετές ώρες ή και ημέρες εντός των θερμών νερών. Θέλοντας να διευκολύνουμε τους λουόμενους – οι οποίοι ομολογώ ότι δεν περιμέναμε  να είναι τόσοι πολλοί –  καθαρίσαμε και εξωραΐσαμε την ευρύτερη περιοχή των λουτρών με την  βοήθεια του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας  κ. Παναγιώτη Πικραμένου. Λόγω της ευεργετικής ωφέλειας και αναψυχής, αλλά και επειδή αποτελεί στόχο της Δημοτικής αρχής,  επιβάλλεται η ευαισθητοποίηση και η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών, καθώς και των παρακείμενων χώρων, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή του Αράξου, όπως  της αξίζει…»  ανέφερε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος  Νικολάου.

 

20160805_095433 20160805_092742 20160805_092547

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων