Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Αυγούστου 2020 και ώρα 10:00π.μ. στο πρώην Δημαρχείο των Λουσικών, με θέμα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των παράνομων παροχών και του παράνομου ποτίσματος σε αμπέλια και ελιές, που πραγματοποιείται από συνδημότες.

Ο Δήμαρχος μίλησε για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί ανάμεσα σε αυτόν και τους προέδρους και τους κάλεσε να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, να μην μένουν σπίτια χωρίς νερό, όταν κάποιοι επιλέγουν προκλητικά να συνεχίζουν να ποτίζουν καλλιέργειες. «Τα ψέματα τελείωσαν», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι αν συνεργαστούμε όλοι μαζί την επόμενη Κυριακή που θα είμαστε πάλι εδώ να συζητήσουμε την εξέλιξη των εργασιών, δεν θα υπάρχει σπίτι χωρίς νερό. Γνωρίζω τη δυσκολία που έχετε σαν Πρόεδροι, αλλά οι παράνομες παροχές και το παράνομο πότισμα πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

Η απόφαση που πάρθηκε από κοινού είναι ότι από αύριο Δευτέρα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ θα επιχειρήσουν στις Τοπικές Κοινότητες Άγιο Νικόλαο (Κράλη), Άνω Σουδεναίικα και Σαντομέρι και μετά στις υπόλοιπες Κοινότητες, προκειμένου να κοπούν παράνομες παροχές και να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ ταυτόχρονα (σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ, άρθρο 2 παράγραφος 5), θα κοπούν παροχές που δεν τροφοδοτούν οικείες. Οι παροχές αυτές θα επανασυνδεθούν μετά τις 10 Οκτωβρίου. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Δευαδ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, η Γενική Γραμματέας, και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μιτόπολης, Μαζαρακίου, Χαικαλίου, Άγιου Στεφάνου (Περιστέρα), Αχαϊκού, Αγίου Νικολάου (Κράλη), Άνω Σουδεναιΐκων, Λουσικών, Φλόκα, Φώσταινας, Χαραυγής και Σαντομερίου.