Υποστήριξη στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά της Π.Ν.Π για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και συμμετοχή στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων Ελλάδας , από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και τους εργαζομένους του Δήμου.

20150424_130340

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, οι υπηρεσίες  του Δήμου Δυτ. Αχαΐας παρέμειναν κλειστές από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ παρουσία   της Δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Νικολάου οι εργαζόμενοι του Δήμου,  επισφραγίζοντας έτσι  και την αρνητική στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής  στην Π.Ν.Π,    πραγματοποίησαν γενική συνέλευση  κατά την διάρκεια της οποίας ομόφωνα κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα  :

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων Φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμαρχος στην  παρέμβαση του ανέφερε στους εργαζομένους ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνο ψήφισμά του την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 εξέφρασε την διαφωνία του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  τόσο ως προς τον τύπο, όσο και προς την ουσία. Επίσης τόνισε ότι « Καταρχάς θεωρούμε άστοχη ενέργεια την κίνηση αυτή από πλευράς της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι με ειλικρινή διάλογο μπορούμε να οδηγηθούμε σε κοινά αποδεκτές λύσεις , βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και να υποστηρίξουμε κινήσεις που δεν θα υπονομεύουν την χώρα σε αυτή τη κρίσιμη φάση που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα καθοριστούν από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης , την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΚΕΔΕ και δήλωσε αλληλέγγυος στο ψήφισμα των εργαζομένων.

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων