Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Κάτω Αχαΐας»

Κάτω Αχαΐα, 16/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον Γεώργιο Ορφανουδάκη εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΔΟΣΕΚ ΑΤΕ, παρουσία των Κανέλλου Κανελλόπουλου Αντιδημάρχου Έργων, Ουρανίας Καραμπελιά-Νικολοπούλου Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας  Κάτω Αχαΐας, και των Κων/νου Κολλυρόπουλου και Ζερβού Ανδριάνα, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Προϊσταμένης Προγραμματισμού αντίστοιχα, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Κάτω Αχαΐας»

 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.398.619,95 € (με ΦΠΑ) ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Ε.Π. ΔΕ.Π.ΙΝ. 2007-2013 το οποίο όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέα Παναγιωτόπουλος θα αλλάξει την όψη και τη φυσιογνωμία του αστικού κέντρου της Δυτικής Αχαΐας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της και συνδυάζοντας τα με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων, Κανέλλος Κανελλόπουλος, αναβαθμίζεται το δίκτυο υποδομών και η ποιότητα των δημόσιων κοινοχρήστων χώρων και ενισχύεται η τοπική οικονομία και αγορά με τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής παρέμβασης.

Αντικείμενο του έργου  είναι η ανάπλαση – ανακατασκευή – διαμόρφωση των πεζοδρομίων και των οδών του κεντρικού πυρήνα της Κάτω Αχαΐας, και συγκεκριμένα του τμήματος που περιλαμβάνει: τις οδούς Πατρών – Πύργου από Αράξου έως Αθηνάς και 25ης Μαρτίου από Αποστόλου Ανδρέου έως Αθηνάς, τις οδούς Αγίου Ιωάννου και Αράτου από Παλαιών Πατρών Γερμανού έως Φλέμιγκ, την οδό Οιβώτα από Αγίου Ιωάννου έως Αθηνάς, την οδό Φιλοποίμενος από Αγ. Ιωάννου έως Αράτου και τον πεζόδρομο μεταξύ των Ο.Τ. 36Α και 36Β, με παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Με την επιμονή του Δημάρχου ξεπεράστηκαν τα προβλήματα της δαιδαλώδους και χρονοβόρας γραφειοκρατίας που ανέκυψαν τόσο κατά την ένταξη όσο και κατά τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου.  Και ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή πιστή στις εξαγγελίες και στο πρόγραμμα της θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες του έργου της ανάπλασης της Κάτω Αχαΐας, όπου ο χρόνος περαίωσής του, όπως ορίζεται από τη σύμβαση, είναι 360 ημέρες.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού» – Ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης στην Παραλία Νιφοραιίκων

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων