Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ως γενική αποστολή (Αρ. 1, ΠΔ 151/2004):

  1. Τη μελέτη, το σχεδιασμό, την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών, τεχνολογικών και λοιπών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και την ενημέρωση του κοινού για τα ζητήματα αυτά.
  2. Την προετοιμασία, κινητοποίηση και συντονισμό δράσης του δυναμικού και των μέσων πολιτικής προστασίας της χώρας για την αντιμετώπιση πιθανών κάθε μορφής καταστροφών στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχετικού σχεδιασμού ανά κατηγορία κινδύνου.
  3. Την αξιοποίηση των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων και πληροφοριών για την κινητοποίηση του δυναμικού και των μέσων πολιτικής προστασίας της χώρας, εν όψει απειλούμενου κινδύνου καταστροφών.
  4. Τον συντονισμό του έργου και των δράσεων αντιμετώπισης των καταστροφών κατά την εκδήλωση των φαινομένων, καθώς και το έργο αποκατάστασης των προκαλούμενων ζημιών.

Σχετικά νέα - Ενημέρωση και Δράσεις

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας

Συνεδρίασε σήμερα (Πέμπτη 2/11) εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι αναγκαίες κινήσεις και τα περαιτέρω μέτρα ...
Περισσότερα

Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Περισσότερα

Συνεδρίασε το ΣΤΟ- Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου για φωτιές η Δυτική Αχαΐα

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΣΤΟ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας υπό την προεδρία του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά, το απόγευμα του Σαββάτου (22/7). Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά την ...
Περισσότερα
Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων