Κέντρο Κοινότητας

Στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ελληνικής πολιτείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλαδας, ειδικότερα, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Εθνικού Μηχανισμού (ΕΜ), που συντονίζει τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, παρακολουθεί και αξιολογεί την εφαρμογή τους, προσδιορίζει τις προτεραιότητες, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες, ώστε να ενισχύει την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με το ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 845 Β΄/30.03.2016).

 Στόχος, η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας  με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση απασχολησιμότητας και ποιότητας ζωής των ατόμων, περιθωριοποιημένων ομάδων μέσω της ενίσχυσης βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων. Η δημιουργία της νέας δομής θα συμβάλει στο γενικό στόχο της ΕΕ2020 για μία έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και ειδικά στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης, της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Το «Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά» λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά έχει σαν στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης του πληθυσμού Ρομά, ο οποίος πληθυσμός βρίσκεται υπό καθεστώς πολλαπλού κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας , εποπτευόμενο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασύνδεει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες Δήμου και Δημόσιες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το ΚΚ θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8:00 με 15:00 και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και πάντα σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος.

Διεύθυνση: Σώσου Ταυρομένεος 50 – Κάτω Αχαΐα, Δημαρχείο

Τηλέφωνο: 2693024771

Fax: 2693024771

Email: kentrokoinotitas.dda@gmail.com

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 – 15:00

Στελέχωση

Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια της δομής)

Διοικητική Υπάλληλος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

Διεύθυνση: Πρώην Δημαρχείο Μόβρης, Σαγαίικα

Τηλέφωνο: 2693360307-4

Fax: 2693360306

Email: iatr_dmobris@yahoo.gr

Στελέχωση

Νοσηλεύτρια

Παιδαγωγός

Διαμεσολαβητής

Διοικητική Υπάλληλος

Ψυχολόγος

 

Σχετικά νέα - Ενημέρωση και Δράσεις

Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για τήρηση μέτρων προφύλαξης από Covid-19

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον …

Περισσότερα

«Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες»

Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αναλαμβάνει ο εκπολιτιστικός σύλλογος “ΠΑΛΕΙΑ” της Αχαγιάς για συμπαράσταση στους πληγέντες από τη θεομηνία στα Ιόνια νησιά και στην κεντρική …

Περισσότερα

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ Διεύθυνση: Σώσου Ταυρομένεος 50 – Κάτω Αχαΐα, Δημαρχείο Τηλέφωνο: 2693024771 Fax: 2693024771 Email: kentrokoinotitas.dda@gmail.com       Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα …

Περισσότερα
Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων