Ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων – Γ.Ε.Φ. –  στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

 

 «Με την είσοδο της χώρας στην εποχή των μνημονίων, η κεντρική εξουσία αποφάσισε να κλείσει σε πολλούς δήμους όπως και στον δικό μας, υπηρεσίες  (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κλπ) που λειτουργούσαν και εξυπηρετούσαν άμεσα τον δημότη και να τις μεταφέρει προς τα αστικά κέντρα ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται η ταλαιπωρία και το κόστος του πολίτη για την μετάβαση εκεί, αλλά ούτε και η οικονομική επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας. Η Δημοτική Αρχή  ύστερα από την επαναλειτουργία του Ι.Κ.Α.  το οποίο στεγάστηκε σε χώρο του Δημαρχείου, συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων συνδημοτών μας, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δ.Ο.Υ. ώστε να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν ως την Πάτρα για απλά ζητήματα και παραχωρήσαμε χώρο στο ισόγειο του νέου Δημαρχείου ώστε να στεγαστεί το Γ.Ε.Φ.»  τονίζει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  κ. Χρήστος Νικολάου.

Το Γ. Ε. Φ. Δυτικής Αχαΐας στελεχώνεται από την κα  Παναγοπούλου Τασία  και τον κ. Νικολόπουλο Νικόλαο  και οι  υπηρεσίες που παρέχονται σε  αυτή τη φάση  είναι:

  1. Χορήγηση φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους.
  2. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:

* αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες

* δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων

  1. Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
  2. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.
  3. Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα.
  4. Κλειδάριθμους.
  5. Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας.
  6. Δηλώσεις γάμων & διαπιστευτηρίων διαζυγίων.
  7. Μεταβολές στοιχείων.
  8. Διαγραφή Α.Φ.Μ. θανόντος

Ενώ προοδευτικά θα ενισχυθούν με στόχο την πλήρη εξυπηρέτηση του δημότη.

Σημαντική ήταν η συμβολή και η παρέμβαση για την λειτουργιά του Γ.Ε.Φ. Δυτικής Αχαΐας του κ. Χαράλαμπου Κοντογιάννη , Δ/ντη Φορολογικής Περιφ. Πατρών καθώς  και του κ. Παναγιώτη Τζόλα, Δ/ντη Γ ΄Δ.Ο.Υ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες & διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλ : 26930 23577.  

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΠΟΡΤΕΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΔΥΟ ΩΡΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Π.Δ.Ε.

Την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ντάτσικα Γεωργία υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων