Βοήθεια

[toggle title=”Γενικά”]

Γενικά

Από την νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας μπορείτε να ενημερώνεστε γενικά για τον Δήμο, να βλέπετε τα τελευταία νέα, να διαβάζετε τα Δελτία Τύπου και γενικά ό,τι χρειάζεστε για να έχετε μια πλήρη εικόνα για το Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Επιπλέον ο Δήμος έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σειράς νέων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών με σκοπό την ευκολότερη, γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών χωρίς να χρειάζεται να προσφεύγουν οι πολίτες που διαμένουν σε απομακρυσμένα σημεία, στην έδρα του Δήμου για να διεκπεραιώσουν καθημερινά ζητήματά τους.

[/toggle]

[toggle title=”Σύνδεση στο Σύστημα”]

Σύνδεση στο Σύστημα

Για να κάνετε χρήση των περισσότερων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου θα πρέπει να είστε πιστοποιημένος χρήστης της ιστοσελίδας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και να εισάγετε το όνομα χρήστη και των κωδικό πρόσβασης που έχετε αποκτήσει στην αντίστοιχη φόρμα, είτε  στην αρχική σελίδα στα πεδία ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ

image002

Είτε κατεβάζοντας το μενού ΣΥΝΔΕΣΗΣ και ΕΓΓΡΑΦΗΣ από την κορυφή της σελίδας.

image004

Εάν δεν είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώστε επιτυχημένα την εγγραφή για να αποκτήσετε πρόσβαση.

[/toggle]

[toggle title=”Εγγραφή στο Σύστημα”]

Εγγραφή στο Σύστημα

 Για να εγγραφείτε στο Σύστημα, αφού πατήσετε στο κουμπί ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ! Που εμφανίζετε στο αναδυόμενο μενού στην κορυφή της σελίδας

image006

Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα που θα εμφανιστεί.

Στην φόρμα αυτή θα πρέπει να εισάγετε το όνομα χρήστη που επιθυμείτε το email επικοινωνίας καθώς και τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγετε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα επιτρέψουν την ταυτοποίησή σας από τις Υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Έτσι θα πρέπει να εισάγετε:

  • Το Ονοματεπώνυμό σας
  • Το Όνομα Πατρός
  • Την Διεύθυνση σας – Οδός
  • Τον Αριθμό της διεύθυνσης
  • Τόπος Κατοικίας – Περιοχή
  • Το τηλέφωνό σας
  • Τον Αριθμό του Δελτίου Ταυτότητάς σας
  • Το ΑΦΜ σας
  • Τον Αριθμό του Δημοτολογίου σας
  • Την Ημερομηνία Γέννησής σας.

 image008

Τέλος για την αποφυγή αυτοματοποιημένων κακόβουλων εγγραφών ακολουθεί μια φόρμα εισαγωγής γραμμάτων CAPTCHA.

Αν ξεχάσετε να πληκτρολογήσετε κάποιο πεδίο το οποίο είναι απαραίτητο το σύστημα θα σας ειδοποιήσει με το αντίστοιχο μήνυμα λάθους.

image010

Εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την εισαγωγή στοιχείων θα λάβετε στη συνέχεια ένα email στη διεύθυνση που δηλώσατε με έναν σύνδεσμο τον οποίο θα πρέπει να πατήσετε για να πιστοποιήσετε την ορθότητα της διεύθυνσης email σας.

Το τελικό στάδιο για την επιτυχημένη εγγραφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων που δηλώσατε κατά την διαδικασία εγγραφής σας και να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας από τον Διαχειριστή του Συστήματος.

[/toggle]

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[toggle title=”Υποβολή Παραπόνων”]

Υποβολή Παραπόνων

Αφού έχετε συνδεθεί με το Ηλεκτρονικό Σύστημα έχετε την δυνατότητα να υποβάλετε τα παράπονά σας Ηλεκτρονικά στις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Δήμου.

image012

Στη φόρμα εισαγωγής θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον Τύπο του προβλήματος από τις προκαθορισμένες κατηγορίες για παράδειγμα Οδοποιία ή Καθαριότητα. Στην συνέχεια συμπληρώνετε το Επώνυμό  και το όνομά σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και την περιγραφή του παραπόνου.

Σε περίπτωση λάθος καταχώρησης στοιχείων το σύστημα σας ειδοποιεί με μήνυμα λάθους.

image014

Τέλος θα πρέπει να εισάγετε την διεύθυνσή σας, αλλιώς μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε ένα σημείο κατευθείαν πάνω στο χάρτη.

image016

Το μήνυμά σας θα προωθηθεί στο αρμόδιο Τμήμα ενώ κατά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης εργασίας θα λάβετε ένα email που θα σας ενημερώνει για την διεκπεραίωση του αιτήματός σας.

[/toggle]

[toggle title=”Ηλεκτρονικές αιτήσεις πιστοποιητικών”]

Ηλεκτρονικές αιτήσεις πιστοποιητικών

Μέσα από την νέα ιστοσελίδα του Δήμου μπορείτε να αιτηθείτε ηλεκτρονικά από το σπίτι σας ή από το αντίστοιχο Κοινοτικό Κατάστημα για έναν μεγάλο αριθμό Πιστοποιητικών, ή εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο της αίτησης σε μορφή PDF και να το τυπώσετε στον υπολογιστή σας.

Αρχικά επιλέγετε πιο πιστοποιητικό σας ενδιαφέρει

image018

και στη συνέχεια θα σας παρουσιαστεί μια φόρμα εισαγωγής στοιχείων  η οποία ολοκληρώνεται σε 2 βήματα. Στο πρώτο βήμα συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση του Πιστοποιητικού. Τα πεδία συμπληρώνονται αυτόματα με τα στοιχεία που έχετε εισάγει κατά την διαδικασία εγγραφής σας στο Σύστημα. Σε περίπτωση που θέλετε να αιτηθείτε για κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο μπορείτε να διαγράψετε τις υπάρχουσες πληροφορίες και συμπληρώσετε καινούριες.

image020

Αν υπάρχουν προβλήματα κατά την εισαγωγή των πεδίων ή τα στοιχεία που εισάγετε δεν είναι συμβατά με το εκάστοτε πεδίο θα λάβετε το αντίστοιχο μήνυμα λάθους.

image022

Τα πεδία που είναι υποχρεωτικά είναι δηλωμένα με ένα αστεράκι (*) δίπλα στην ονομασία τους.

Στο δεύτερο βήμα επιλέγετε το σημείο που επιθυμείτε να παραλάβετε το πιστοποιητικό σας ενώ έχετε και την δυνατότητα να επισυνάψετε τυχόν απαραίτητα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή.

image024

Πατώντας το κουμπί της Αποστολής επιβεβαιώνετε την αίτηση, λαμβάνετε έναν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ κατά την ολοκλήρωση της αποστολής της αίτησής σας από την υπηρεσία του Δήμου θα ενημερωθείτε είτε με κλήση στο τηλέφωνο που δηλώσατε, είτε με email στη διεύθυνση επικοινωνίας που δηλώσατε.

[/toggle]

[toggle title=”Live Streaming Δημοτικού Συμβουλίου – Εκδηλώσεων”]

Live Streaming Δημοτικού Συμβουλίου – Εκδηλώσεων   

Από το νέο ιστότοπο του Δήμου μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων ή διαφόρων εκδηλώσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πλοηγηθείτε στην σελίδα Live Streaming Δημοτικού Συμβουλίου – Εκδηλώσεων   και θα παρακολουθήσετε το γεγονός που αναμεταδίδεται από τον Δήμο.

image026

Για την παρακολούθηση οπτικοακουστικών ή και μόνο ακουστικών γεγονότων δεν χρειάζεται να είστε πιστοποιημένος χρήστης.

[/toggle]

[toggle title=”Διαθεσιμότητα Αποφάσεων”]

Διαθεσιμότητα Αποφάσεων

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου παρέχεται ηλεκτρονικό αρχείο με τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των Επιτροπών Οικονομικής Πολιτικής και Ποιότητας Ζωής καθώς και τις Αποφάσεις του Δημάρχου.

Οι αποφάσεις δίνονται σε μορφή PDF  και παρουσιάζονται σε δενδροειδή δομή, ομαδοποιημένες ανά συνεδρίαση

image028

Μπορείτε να κατεβάσετε στον Υπολογιστή σας τις αποφάσεις που σας ενδιαφέρουν, ενώ μπορείτε να αναζητήσετε και αρχεία, τόσο με περιγραφικά στοιχεία, εφόσον αυτά έχουν εισαχθεί, όσο και με το όνομα του αρχείου στην αντίστοιχη φόρμα αναζήτησης αρχείων που εμφανίζεται.

image030

[/toggle]

[toggle title=”Θεματολογία Δημοτικών Συμβουλίων”]

Θεματολογία Δημοτικών Συμβουλίων

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βλέπετε την θεματολογία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης  μπορείτε επώνυμα να σχολιάσετε ή να αφήσετε τις δικές σας προτάσεις συμμετέχοντας έτσι ενεργά στα δρώμενα του Δήμου.

image032

image034

[/toggle]

[toggle title=”Ηλεκτρονική Διαβοούλευση”]

Ηλεκτρονική Διαβούλευση

Στην ενότητα της Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης μπορείτε ως εγγεγραμμένοι χρήστες  να συζητήσετε θέματα που τίθενται από τον Δήμο, να εκφράσετε τις απόψεις σας και να σχολιάσετε τις απόψεις των συμπολιτών σας. Ανοίγοντας την Ηλεκτρονική Διαβούλευση βλέπετε τα θέματα που έχουν τεθεί από τον Δήμο, στη συνέχεια επιλέγετε αυτό που σας ενδιαφέρει και θα δείτε αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης την φόρμα εισαγωγής κειμένου.  Η συζήτηση γίνεται επώνυμα και είναι διαθέσιμη για προβολή και σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

image036

[/toggle]

[toggle title=”Προτεραιότητα έργων του Δήμου”]

Προτεραιότητα έργων του Δήμου

Στην ενότητα της Προτεραιότητας των έργων του Δήμου μπορείτε ως εγγεγραμμένοι χρήστες  να συζητήσετε θέματα που τίθενται για την προτεραιότητα των έργων του Δήμου, να εκφράσετε τις απόψεις σας και να σχολιάσετε τις απόψεις των συμπολιτών σας. Ανοίγοντας την Προτεραιότητα των έργων του Δήμου βλέπετε τα θέματα που έχουν τεθεί από τον Δήμο, στη συνέχεια επιλέγετε αυτό που σας ενδιαφέρει και θα δείτε αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης την φόρμα εισαγωγής κειμένου.  Η συζήτηση γίνεται επώνυμα και είναι διαθέσιμη για προβολή και σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

image038

[/toggle]

[toggle title=”Ημερολόγιο εκδηλώσεων του Δήμου”]

Ημερολόγιο εκδηλώσεων του Δήμου

Από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου μπορείτε να παρακολουθείτε οπτικοποιημένα σε ημερολόγιο τις εκδηλώσεις του Δήμου.

image040

Πατώντας πάνω σε μια καταχώρηση μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες της αντίστοιχης καταχώρησης, την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης καθώς και την τοποθεσία.

[/toggle]

[toggle title=”Πολιτιστικά δρώμενα”]

Πολιτιστικά δρώμενα

Στην ενότητα πολιτιστικά δρώμενα υπάρχουν έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που συμβαίνουν στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το Θέατρο Δια Της Ακοής «Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν».

Για την αναπαραγωγή το αρχείων πρέπει να αναπτύξετε την επιλογή που επιθυμείτε:

image042

Και να πατήσετε το κουμπί με το σύμβολο image044  για την έναρξη της αναπαραγωγής.

[/toggle]

[toggle title=”Δημοσκόπηση”]

Δημοσκόπηση

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο μηχανισμό Δημοσκόπησης που έχει προστεθεί στην ιστοσελίδα, αρκεί να απαντήσετε στο ερώτημα που σας τίθεται.

Πατώντας το κουμπί «Ψηφίστε» καταχωρείτε την απάντησή σας και στη συνέχεια βλέπετε το σύνολο των απαντήσεων και μια στατιστική ανάλυση των απαντήσεων.

image046

[/toggle]

[toggle title=”Θεματικοί Χάρτες”]

Θεματικοί Χάρτες

Από την επιλογή Χάρτες Περιοχής στο μενού Δήμος Δυμαίων μεταβαίνετε στην σελίδα των χαρτών του Δήμου χωρισμένους σε δύο κατηγορίες Σημεία Ενδιαφέροντος και Δημόσια Κτίρια.

Στην πρώτη κατηγορία εμφανίζονται χωρισμένα σε κατηγορίες Τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου.

image048

Μπορείτε να φιλτράρετε τα σημεία μιας μόνο κατηγορίας από το μενού «Εμφάνιση» και επιλέγοντας στη συνέχεια μια κατηγορία.

image050

Πατώντας πάνω σε κάποιο σημείο βλέπετε την περιγραφή του μια φωτογραφία ενώ υπάρχει και η επιλογή Οδήγησης προς εκείνο το σημείο

image052

Ακόμη υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης σημείων από τα ήδη υπάρχοντα

image054

Στην δεύτερη κατηγορία εμφανίζονται τα Δημόσια κτίρια του Δήμου, όπου μπορείτε επιλέγοντας ένα σημείο τις λεπτομέρειες του αντίστοιχου κτιρίου.

image056

[/toggle]

[toggle title=”Επικοινωνία”]

Επικοινωνία

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με τον Δήμο Δυτικής Αχαϊας μπορείτε, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στο μενού «Επικοινωνία». Εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία καθώς και να επιβεβαιώσετε το email σας  γράφοντάς το δύο φορές. Τέλος θα πρέπει να συμπληρώσετε και τον κωδικό captcha.

image058

Αν ο κωδικός captcha δεν είναι ευκρινής τότε μπορείτε να τον επαναλάβεται με το κουμπί image059. Η αποστολή του μηνύματος τελειώνει πατώντας το κουμπί «Αποστολή»

[/toggle]