Βαριά πρόστιμα για παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο της ύδρευσης

Επτά περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο ύδρευσης διαπίστωσαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΔ και το Δ.Σ. της Επιχείρησης προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 558 ευρώ (30 φορές το πάγιο) σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.

Οι περιπτώσεις αυτές, που βρίσκονται όλες στην Κάτω Αχαΐα, έχουν παρεμφερές ιστορικό. Σε προηγούμενες φάσεις η ΔΕΥΑΔ είχε προχωρήσει σε διακοπές ύδρευσης λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Στη συνέχεια οι δράστες προχώρησαν μόνοι τους σε αυθαίρετη επανασύνδεση. Το γεγονός διαπιστώθηκε, οι συνδέσεις διακόπηκαν, τα πρόστιμα υπεβλήθησαν ενώ η υπόθεση έχει και ποινική συνέχεια με τη ΔΕΥΑΔ να προχωρεί σε μηνύσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα περί νεροκλοπής.

Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΔ αποφάσισε να επεκτείνει το χρόνο αποπληρωμής για οφειλέτες που διατηρούν οφειλές άνω των 1.000 ευρώ. Για την ακρίβεια όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι και σε εξήντα δόσεις, εξέλιξη που διευκολύνει αυτήν τη κατηγορία των συνδημοτών.

Τέλος η ΔΕΥΑΔ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε οι μεγάλες οφειλές που δεν εξοφλούνται ή δεν ρυθμίζονται να περάσουν στις ΔΟΥ και να βεβαιωθούν ως οφειλές προς το δημόσιο.

«Κινούμαστε ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα. Το μήνυμά μας προς όσους συνδέονται παράνομα με το δίκτυο είναι και θα παραμείνει αυστηρό. Θα έχουμε διακοπές, πρόστιμα και μηνύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΑΔ Παναγιώτης Κουνάβης και συνέχισε: Ταυτόχρονα διευκολύνουμε με εξήντα δόσεις τους συνεπείς συνδημότες ενώ παράλληλα θα στείλουμε στις ΔΟΥ τους ασυνεπείς. Ο δρόμος για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ είναι δύσκολος αλλά παραμένει μονόδρομος» κατέληξε ο Παναγιώτης Κουνάβης.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα “Έκτακτα μέτρα λόγω επικείμενων πλημμυρικών φαινομένων κακοκαιρία ΕΜΙΛ”

Σήμερα Παρασκευή 1/3/2024 συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα “Έκτακτα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΣΑΓΑΙΙΚΑ 27-02-2024.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ε.Δ.Η.Ε. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-02-2024 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΑΙΙΚΩΝ ,ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων