Τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων συνάντησε ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον τομέα Παιδείας

20141009_133220

Την Πέμπτη 09/10/2014 και ώρα 12:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ο τομέας Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας πραγματοποίησε συνάντηση με τους Δ/ντες των σχολείων της επικράτειας του Δήμου (Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης).

            Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος , ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ & της Α/βάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Ξενοφών  Μπαχράς, ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα ΧΥΤΑ και Πρόεδρος Β/βαθμιας Επιτροπής Παιδείας κ.   Σπυρίδων  Δημόπουλος καθώς και οι Δ/ντες των σχολείων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

            Η συνάντηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Μπαχρά , ενημερώνοντας τους Δ/ντες των σχολείων ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου προς την Τράπεζα, ώστε οι Τραπεζικοί λογαριασμοί κατόπιν του ορισμού των επιτροπών, να είναι άμεσα ενεργοί και προς χρήση για τις λειτουργικές και επισκευαστικές δαπάνες τους. Επίσης έκανε λόγο για τη μεταφορά των μαθητών επισημαίνοντας ότι ξεκινά άμεσα η μεταφορά τους με λεωφορεία και ταξί κατόπιν διευθέτησης του θέματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Τέλος ανέφερε, ότι θα ξεκινήσει επισκέψεις άμεσα σε όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο από κοντά έτσι ώστε να δοθούν λύσεις και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

            Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  τόνισε το μεγάλο έργο που επιτελεί η εκπαιδευτική κοινότητα και ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους έτσι ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν  τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην καθημερινότητά . Σε όλη την αναφορά του, επισήμανε την λέξη συνεργασία  γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών μας, γεγονός το οποίο τονίστηκε και από τον πρόεδρο της Β/ βάθμιας  Επιτροπής Παιδείας , κ. Σπύρο Δημόπουλο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης κυμάνθηκε  εκτός από τα οικονομικά ζητήματα που ταλανίζουν τις σχολικές μονάδες, όπου  οι εκπαιδευτικοί μηδενός  εξαιρουμένου τοποθετηθήκαν  γι’ αυτά, σε θέματα όπως η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του δήμου μας αλλά και η δρομολόγηση των διαδικασιών για την επίσκεψη των μαθητών απ’ όλα τα σχολεία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν στην περιοχή μας, με σκοπό την εξοικείωση με το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. 20141009_133315

20141009_133301

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων