Τον προσεχή Σεπτέμβριο οι πρώτοι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΥΑΔ θα διαβιβαστούν στις ΔΟΥ

Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ για την υποβολή αίτησης στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαβιβασθούν στην ΔΟΥ οι ληξιπρόθεσμες και μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς την Επιχείρηση με υψηλό υπόλοιπο. Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαστική επιλογή» ανέφερε σε δηλώσεις ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάκης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση όσοι διατηρούν εκκρεμότητες με τη ΔΕΥΑΔ, έχουν πάντα τη δυνατότητα της ρύθμισης έως εξήντα άτοκες δόσεις».

Στη συνέχεια ο Τάκης Κουνάβης επανήλθε σε μερικά βασικά ζητήματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία της ΔΕΥΑΔ. Για την ακρίβεια δήλωσε τα εξής:

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το να έχουμε νερό σημαίνει ότι πληρώνουμε τους λογαριασμούς του νερού. Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν συνδημότες δύο ταχυτήτων, οι συνεπείς και εκείνοι που δεν πληρώνουν. Με τα χρέη της ΔΕΥΑΔ να αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ, βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα. Τέλος, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Νέας Τιμολογιακής Πολιτικής για το 2023, η ΔΕΥΑΔ επεξεργάζεται την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων