Το πρόγραμμα περισυλλογής αστικών βιοαπόβλητων παρουσιάστηκε στον Αλισσό

Η πρωτοβουλία SYMSITES παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Αλισσού προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι που θα πάρουν μέρος στο σχετικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα αφορά τη συλλογή οικιακών βιοαπόβλητων που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως εξής:

-Ενισχυμένη χρήση προ-ξηραμένων τροφικών υπολειμμάτων και βιοαποβλητων γενικότερα. Αυτό δεν μόνο μειώνει τα απόβλητα, αλλά δημιουργεί καινούργια χρήσιμα υλικά για άλλες διαδικασίες.
-Πιλοτική κομποστοποίηση, με το κομπόστ που παράγεται να διανέμεται στους πολίτες. Αυτό συμβάλλει στην υγεία του εδάφους και μειώνει την ανάγκη για χημικά λιπάσματα.
-Η παραγωγή βιοαερίου, το οποίο χρησιμοποιείται στην κίνηση των φορτηγών απορριμμάτων. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα διπλό κέρδος – πιο καθαρή μεταφορά και παραγωγή ενέργειας.
-Η κατεργασία του βιοαερίου και η μετατροπή του σε βιοκαυσίμο (bioCNG), μια αειφόρο πηγή ενέργειας. Αυτό υπογραμμίζει το δυναμικό για ανανεώσιμη ενέργεια από προϊόντα αποβλήτων.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους κατοίκους, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελένη Μπεζερίανου, ο project manager του έργου Symsites από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας Μάριος Διδάχος, η Υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Έργων από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, κ. Μαργέτα Βασιλική. Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβούλιο Κυριάκος Ορλώφ, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Σπύρος Σταυρογιανόπουλος.

Επίσης παρευρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Σύρμετ, Γιώργος Συριόπουλος με το συνεργάτη του Δρ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Από το Εθνικό Μηχανικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρευρέθηκε η ομάδα του καθηγητή Γεράσιμου Λυμπεράτου, περιλαμβανομένων των Δρ. Γεωργίας Αντωνοπούλου, Δρ. Μίνας Τρεμούλη, Δρ. Ιωάννας Νταϊκού και Δρ. Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου, Δρ. Μαριέλη Κόρα.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4 Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για: την τοποθεσία

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων