Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με έργο Γεωργίου Σουρή στα Νιφορέϊκα

Η θεατρική παράσταση, από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, «Ελλάς Ηρώων χώρα» θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στην πλατεία των Νιφορέϊκων στις 9.30 το βράδυ. Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται στα μονόπρακτα του Γεωργίου Σουρή που άφησε εποχή αφού στο έργο του πέτυχε να καταγράψει όλα τα ελαττώματα της φυλής μας με απαράμιλλο σαρκασμό, αυτογνωσία και γλυκόπικρο χιούμορ.

Ο Γεώργιος Σουρής (1853-1919) παραμένει επίκαιρος και για του λόγου το αληθές ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το έργο του: «Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς, νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;»

Η παράσταση έρχεται στα Νιφορέϊκα με συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νιφορέϊκων ενώ η παρακολούθησή της είναι δωρεάν. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Αντώνης Ανατωνάκος, τα σκηνικά είναι του Δημήτρη Δήμα, τα κοστούμια της Έλλης Στυλιανού, οι φωτισμοί του Γιάννη Τσάμπου ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κατερίνα Σιώζου. Παίζουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Σιώζου, Αριστοτέλης Σφήκας, Αφροδίτη Κλεάνθου, Μαρία Ορφανού, Μαρία Ντίνου, Αντρέας Κολοβός και Ρούλα Κωνσταντάρα.

Τέλος επισημαίνεται ότι κατά την παράσταση θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων