Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, καθότι είναι το ανώτατο όργανο, θα αποφασίσει για την στάση που θα κρατήσει για την Πατρών Πύργου, ενός έργου μείζονος και ζωτικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.
Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 σχετικά με τη θέση και τη στάση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την νότια χάραξη της Πατρών – Πύργου θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, καθότι είναι το ανώτατο όργανο, θα αποφασίσει για την στάση που θα κρατήσει για την Πατρών Πύργου, ενός έργου μείζονος και ζωτικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Τόσο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 13ης όσο και της 27ης Μαρτίου 2015, ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Πάτρα – Αμαλιάδα – Πύργος», όμως στην συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων ενώ στην συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου δεν συζητήθηκε λόγω της εξάωρης συνεχόμενης συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δυτική Αχαΐα δεν περιχαρακώνεται, αντιμετωπίζει τα ζητήματα ρεαλιστικά και δείχνει την περιφερειακή της συνείδηση όμως πάνω από όλα σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία.
Άλλωστε δεν ευθύνεται η Δυτική Αχαΐα που τόσο η πρώην όσο και η νυν Κυβέρνηση δεν έχουν δημοπρατήσει το έργο.