Το Δημοτικό Κατάστημα Ωλενίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Γεωρ. Νικολάου

episkepsi olenia

Επίσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, την Δευτέρα το πρωί 17 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία και κ. Χρήστου Σκάγια, αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Εμπορίου, Λαϊκών Αγορών και Καταστημάτων και για τις προβλεπόμενες από το Νόμο κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ωλενίας.
Ο Δήμαρχος, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από επισκέψεις στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών δήμων Ωλενίας, Μόβρης και Λαρισού με σκοπό «….τη βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των πολιτών, της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της δικαιοκατανομής των παρεχομένων υπηρεσιών με την αναδιοργάνωση των δομών, τον ανασχεδιασμό των διαδικασιών λειτουργίας τους και τον προσανατολισμό τους σε στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου, αναβαθμίζοντας το ρόλο των Αντιδημάρχων που είναι αρμόδιοι και για τις προβλεπόμενες από το Νόμο κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ωλενίας, Μόβρης και Λαρισού, Χρήστου Σκάγια, Γεώργιου Παλαιολόγου και Άγγελου Διακάτου αντίστοιχα, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών και την ανάδειξη των προβλημάτων τους. Θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με μέρες και ώρες που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα βρίσκεται στο γραφείο του προκειμένου να διασφαλίζεται από απόψεως τόπου και χρόνου, η ισότητα των πολιτών ως προς την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Δήμου και η ποιοτική εξυπηρέτησή τους.
«… Οι Εκλογές του Μαΐου, διεξήχθηκαν μέσα σε συνθήκες όπου, η εφαρμογή του Καλλικράτη και των μνημονίων, έχουν οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα βήμα πριν την οικονομική και θεσμική της διάλυση. Η δραματική μείωση, από την Κυβέρνηση, των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μετακύληση του κόστους λειτουργίας τους στους πολίτες και την επιδείνωση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων, καθώς πολλές υπηρεσίες με σημαντικό έργο καταργήθηκαν (π.χ το παράρτημα του Ι.Κ.Α.ή η της Δ.Ο.Υ. της Κάτω Αχαΐας). Παρόλα αυτά στοχεύουμε και αγωνιζόμαστε για μια νέου τύπου κοινωνία, στην οποία η κάλυψη των αναγκών και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων , η ισότητα και η αλληλεγγύη θα είναι ο κυρίαρχος σκοπός μας. Θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών. Σε ένα τέτοιο ρευστό θεσμικό περιβάλλον, έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου-μεγάλου Δήμου προχωράμε σε νέα οργάνωση και αποκέντρωση των υπηρεσιών με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση της καθημερινότητας κάθε πολίτη αποκλειστικά κοντά στον τόπο που κατοικεί. Θα αξιολογήσουμε τις υπηρεσίες μας με στόχο ένα ανθρώπινο δυναμικό που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων συνθηκών», τόνισε ο Δήμαρχος.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων