Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά διοργανώνει δράση για την Διεθνή ημέρα Κοριτσιού

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού το Παράρτημα Ρομά Σαγαιΐκων του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:00-13:30 μια δράση για τα κορίτσια Ρομά, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώην Δημαρχείου Μόβρης, στα γραφεία του Παραρτήματος.

Η Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού υιοθετήθηκε το 1995 ομόφωνα με τη Διακήρυξη και την Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου. Στις 19 Δεκεμβρίου 2011, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 11 η Οκτωβρίου ως τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2012. Η ημέρα αυτή εστιάζει την προσοχή της στην ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια, της προώθησης της ενδυνάμωσης των κοριτσιών και της εκπλήρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού» – Ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης στην Παραλία Νιφοραιίκων

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων