Τμήμα Ασφαλείας στην Δυτική Αχαΐα

 

Οι ιδιαιτερότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας καθώς  και τα ρεαλιστικά επιχειρήματα που παρουσίασε  η Δημοτική Αρχή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στους ανώτατους αξιωματικούς κατά τις επανειλημμένες επισκέψεις μας τόσο στην Κατεχάκη όσο και  στο αστυνομικό μέγαρο Πατρών συνετέλεσαν για την δημιουργία Τμήματος Ασφάλειας στην Δυτική Αχαΐα τονίζει ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την δημιουργία  Τμήματος Ασφάλειας στον δήμο Δυτικής Αχαΐας.

«…..Οι ιδιαιτερότητες του Δήμου και τα ρεαλιστικά επιχειρήματα που παρουσιάσαμε στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στους ανώτατους αξιωματικούς κατά τις επανειλημμένες επισκέψεις μας τόσο στην Κατεχάκη όσο και  στο αστυνομικό μέγαρο Πατρών συνετέλεσαν ώστε να παρθεί αυτή η απόφαση. Ο πληθυσμός του Δήμου αγγίζει τις 30.000 ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται. Χιλιάδες εργάτες γης, Ρομά, οικονομικοί μετανάστες καθώς και το πολιτικό αεροδρόμιο των Πατρών – Άραξος, βρίσκονται στο δήμο Δυτικής Αχαΐας. Επιπλέον το ποικίλο γεωμορφολογικό τοπίο, παραθαλάσσιοι και ορεινοί οικισμοί σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους δυσχεραίνουν την αποτελεσματική αστυνόμευση…» αναφέρει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει λέγοντας :

 «Με την ίδρυση του Τμήματος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αποκτά διπλή προστασία ασπίδας και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Επιπλέον η ίδρυση του Τμήματος Ασφάλειας  θα συμβάλει στη μείωση των κλοπών – που τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα σε αγροικίες και σε αντλιοστάσια είχαν αυξηθεί κατακόρυφα – και των παραβατικών κρουσμάτων αλλά και στην τήρηση της νομιμότητας καθώς η αστυνομική παρέμβαση θα είναι πιο άμεση,  πιο έγκαιρη και πιο αποτελεσματική. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν – επίσημα και ανεπίσημα – για την δημιουργία του τμήματος ασφάλειας στην Δυτική Αχαΐα και δοθείσης της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους μάχιμους αστυνομικούς και τα νέα παιδιά  που στελεχώνουν τις υπηρεσίες της αστυνομίας – ΟΠΚΕ- ΕΠΤΑ- ΔΙΑΣ- τροχαίας κ.τ.λ. για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν καθημερινά με τα ελάχιστα μέσα

που διαθέτουν»

 

 

 

 

 

 

 

 

1 2.20151112_110410 DSC_0190

 

φωτό αρχείου

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων