Την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος καθώς και την άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ζήτησε ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου,  επισκέφτηκε την Δευτέρα  26 Οκτωβρίου 2015, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου. Ο Δήμαρχος περιέγραψε στον υπουργό τις τραγικές συνέπειες που είχε η θεομηνία τόσο στο φυτικό  όσο  και στο ζωικό κεφάλαιο καθώς και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη όλο το αγροτικό δίκτυο του Δήμου.  Παράλληλα ανέφερε στο κ. Αποστόλου  ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός καλλιεργήσιμων εκτάσεων οι οποίες  δεν έχουν δηλωθεί  σύμφωνα με την προθεσμία που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να προβλεφθεί αποζημίωση και για αυτές τις εκτάσεις.

Επιπλέον συζητήθηκαν τόσο η επέκταση του Φράγματος του Πηνειού και η καλύτερη προετοιμασία σε  νέες μελέτες για έργα αγροτικής οδοποιίας ώστε να ενταχθούν στα νέα προγράμματα που  θα ¨τρέξουν¨ από το υπουργείο.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος προσκάλεσε και επίσημα τον υπουργό  στην ημερίδα «Αναπτυξιακές προοπτικές για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  31 Οκτωβρίου στην Κάτω Αχαΐα και πήρε θετική απάντηση.

Στην συνάντηση  συμμετείχαν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων κ. Σπύρος Τραχάνης και ο φοροτεχνικός –  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Τσιβγινίδης, ο οποίος και ανέλυσε τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις βελτιώσεις στις προτάσεις για την φορολόγηση των αγροτών.

 

 

 

DSC_0103

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων