Την αναγκαιότητα σύνδεσης του τρένου τόσο με την Βιομηχανική Περιοχή όσο και με το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου κατά την παρουσίαση της μελέτης της ΕΡΓΟΣΕ

«Είναι αδιανόητο – το τρένο – το οποίο αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο να μην συνδέεται  με την Βιομηχανική Περιοχή των Πατρών και το Πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου. Εκατοντάδες πολίτες που εργάζονται στην ΒΙ.ΠΕ καθώς και χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονταν την Πελοπόννησο μέσω του αεροδρομίου Αράξου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τρένο. Επιπλέον  μ’ ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς διαμορφώνονται άριστες προοπτικές ώστε τα αγροτικά προϊόντα  μέσω του τρένου να φθάνουν  στο αεροδρόμιο και από κει να καταλήγουν στις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές.   Τέλος  θα πρέπει να προβλεφθεί και ανισόπεδη διάβαση στην Κάτω Αχαΐα, στην περιοχή «Σπάσμα» διότι εκατοντάδες κάτοικοι περνούν από το συγκεκριμένο σημείο ώστε να φθάσουν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ενώ στην ανισόπεδη διάβαση της Αράξου προς Αλυκές θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης των πεζών για την κάθοδό τους στο αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών και στις παραλίες της Κάτω Αχαΐας » ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου κατά την παρουσίαση του ΕΡΓΟΣΕ της μελέτης  «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα» την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στον Πύργο  .

 

 DSC_0285

 

Στην φωτογραφία διακρίνονται ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Σπύρος Τραχάνης.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων