Την άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Κάτω Αχαΐας ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

DSC_4365

Η αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της  Κάτω Αχαΐας και η  βελτίωση της ποιότητας των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας  προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες τόσο του Δήμου όσο και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας συζητήθηκαν κατά την συνάντηση  που είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα χρονίζοντα προβλήματα και τις σοβαρές αδυναμίες στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας  αλλά  και στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης με το προβλεπόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με προτεραιότητα στις ειδικότητες, μικροβιολόγου και την  προμήθεια αναλυτή για τις ανάγκες του μικροβιολογικού εργαστηρίου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, γενικού χειρουργού, νοσηλευτικού προσωπικού (που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών)  κ.λπ.  Επίσης  τόνισε την  αντικατάσταση του ακτινολογικού  μηχανήματος καθώς το ήδη υπάρχον είναι από το 1986, αλλά και την δημιουργία Ιατρείου στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ Πατρών για την εξυπηρέτηση και της γύρω περιοχής τουλάχιστον για την παροχή των πρώτων αναγκών.    

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής  Υπουργός Υγείας  άκουσε με κατανόηση τα αιτήματα του Δημάρχου και δεσμεύθηκε τόσο για την ταχεία αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας όσο και για την ουσιαστική συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με την νέα Δημοτική Αρχή, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας στο σύνολο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων