Τιμήθηκε η μάχη της Καυκαριάς που σημειώθηκε στο Άνω Μαζαράκι

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίμησαν στο Μαζαράκι  χθες (3/10) τη Μάχη της Καυκαριάς, η οποία έλαβε χώρα το 1827 σ΄ έναν απόκρημνο και δύσβατο λόφο, τον Καυκαριά, που βρίσκεται πλησίον του Άνω Μαζαρακίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνά να απευθύνει χαιρετισμό, σημειώνοντας,  μεταξύ άλλων, ότι η συμβολή του Μαζαρακίου στον ένοπλο αγώνα ήταν σημαντική, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω επετειακές εκδηλώσεις.

Μετά την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ, η Ιωάννα Φωτοπούλου,  από το θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου του χωριού Λεοντίο, σ΄ ένα δραματικό μονόλογο, σκιαγράφησε τη συμβολή των γυναικών στην Επανάσταση του 1821. Παράλληλα, η εκδήλωση διανθίζονταν με την έκθεση αυθεντικών όπλων της Επανάσταση του 1821 και τα οποία παρουσίασε στους παρευρισκομένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821, Λ. Ψυχογιάννης. Η εκδήλωση, τέλος, επισφραγίστηκε με παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου από την χορευτική ομάδα Κάτω Αλισσού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αχαΐας Άγγ. Τσιγκρής, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Φίλιας, ο  δήμαρχος Αιγιάλειας Δ. Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Μπαρής, ο πρ. δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας Αν. Παναγιωτόπουλος, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων Αικατερίνη. Σολωμού, ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Γρ. Αλεξόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κυρ. Ορλώφ, Σπ. Σταυρογιαννόπουλος και Άγγ. Καρατζάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Κουνάβης και Σπ. Δημόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου Χρ. Μούλιας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων