Τεράστιες οι καταστροφές σε ποιμνιοστάσια και σε αγροτικούς δρόμους από τον ανεμοστρόβιλο στην Τοπική Κοινότητα Πορτών

Ολόκληρα ποιμνιοστάσια και οι τροφές που είχαν αποθηκεύσει οι κτηνοτρόφοι – για την χειμερινή περίοδο στην Τοπική Κοινότητα Πορτών,  καταστράφηκαν από τον πρωτοφανή ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου συνοδευόμενος από τους  αντιδημάρχους   κ.κ.  Αθανάσιο Ραυτακόπουλο & Χρήστο Σκάγια καθώς και τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  κ. Βασίλειο Γεωργακόπουλο και το μέλος του τοπικού συμβουλίου  κ. Παναγιώτη Δριμάλα, επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή τον Πορτών και έγινε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

«Δέκα λεπτά – σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι κάτοικοι του χωριού – ήταν αρκετά ώστε να εξαφανιστούν ολόκληρες περιουσίες και πολλές στέγες  ποιμνιοστασίων. Επιπλέον το αγροτικό δίκτυο, από την καταρρακτώδη βροχή και την ανεμοθύελλα, δέχτηκε την χαριστική βολή και υπέστη σοβαρές ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή – ευτυχώς που ήταν ξημερώματα διαφορετικά θα είχαμε θρηνήσει θύματα –  ισοπέδωσε ότι συναντούσε και όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες, ξερίζωσε αιωνόβια δέντρα, εξαφάνισε στέγες κτιρίων και άφησε ανεπούλωτες πληγές… » ανέφερε  ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

DSC_0828 DSC_0820 DSC_0815 DSC_0810

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων