Τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Χρήστου Νικολάου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

ORKVMOSIA 2014

 

Τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Χρήστου Νικολάου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό γήπεδο της Κάτω Αχαΐας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 24/8/2014,  η ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ.Χρήστος Νικολάου στην ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός και σκιαγράφησε τις προτεραιότητες για την επόμενη πενταετία. Στην ομιλία του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Δυτική Αχαΐα μπορεί και πρέπει να πετύχει. Όμως για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα δρόμο. Τον δρόμο της ενότητας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Σε εποχές σύγχυσης, αβεβαιότητας και τραγικών αδιεξόδων επιβάλλεται να λειτουργήσουμε ενωμένοι. Οι εκλογές τελείωσαν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα μεγάλα και μικρά προβλήματα στη Δυτική Αχαΐα. Ενωμένοι όλοι μαζί, Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικά Συμβούλια, θα υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική που θα ακολουθήσουμε θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Τον ειλικρινή και αδύναμο δημότη που παλεύει με αξιοπρέπεια, περηφάνια και ηθική να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις που δυστυχώς βιώνει η κοινωνία μας σήμερα. Όλοι μαζί με άμεσες Μεταρρυθμίσεις θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε στην Δημιουργία και στην Προκοπή, για τον τόπο που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ταξιδιώτες στο χρόνο είμαστε. Ερχόμαστε και αφήνουμε το στίγμα μας για τους επόμενους » και συνέχισε λέγοντας ότι «.. για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις, εξασφαλίζοντας πολυφωνία και δίνοντας τη δυνατότητα μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων αλλά και τη σύγκρουση ιδεών, να προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Παράλληλα έκανε αναφορά στον εθελοντισμό και την προσφορά τονίζοντας ότι, αποτελούν σημαντική συνιστώσα της κοινωνίας των πολιτών και μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση νέων κοινωνικών ηθών και να ενδυναμώσουν την κοινωνική αλληλεγγύη.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα ότι : « Δυο είναι οι αναπτυξιακοί πόλοι που στηρίζεται η Δυτική Αχαΐα. Ο Πρωτογενής Τομέας και ο Τουρισμός. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να ολοκληρωθεί σε αυτή τη νέα θητεία το έργο άρδευσης από το φράγμα Πηνειού που θα δώσει ανάσα στους αγρότες μας μειώνοντας το κόστος παραγωγής και η επέκταση του τρένου στην Κάτω Αχαΐα – Λάππα – Αεροδρόμιο Αράξου, ένα έργο το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού. Η υλοποίηση αυτών των δύο σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης αποτελούν για τη Δυτική Αχαΐα ότι αποτελεί το οξυγόνο για τον άνθρωπο».

Στους ορκισθέντες δόθηκε από το δήμαρχο ένα δέντρο ελιάς ως σύμβολο γαλήνης, γονιμότητας, δημιουργίας, ειρήνης και σοφίας.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Θεοφιλέστατος, ιερείς της περιοχής, η βουλευτής Αχαΐας κ. Μαρία Κανελλοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Γεώργιος Αγγελόπουλος, οι Δήμαρχοι, Πατρέων κ. ΚώσταςΠελετίδης, Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος , Ερυμάνθου Αθανάσιος Καρπής, Ήλιδος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Διευ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, οι πολιτευτές του νομού Παντελής Μάλλιος και Ηρακλής Ρούπας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανασόπουλος Γεώργιος, Καπράλος Αθανάσιος, Σάκης Μαυρόγιαννης, Τρύφων Φωτόπουλος,Μάκης Φεσσιάν, Πετρόπουλος Κώστας, Δριβήλας Δημήτριος, ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ερυμάνθου κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Πατρών κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, ο αερολιμενάρχης Πατρών κ. Γεώργιος Γκουβίτσας, ο λιμενάρχης Πατρών κ. Τρύφωνας Κοροτζής ,ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αχαΐας κ.Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο κ. Ιωάννης Σουβαλιώτηςεκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Πατρών, ο κ. Ιωάννης Νταής εκπρόσωπος της 116 Π.Μ., ο πρώην δήμαρχος ΛαρίσουΚώστας Καλαϊτζής, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων. Ενώ ευχές για καλή και γόνιμη θητεία απέστειλε η πολιτευτής του νομού κ. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου.

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων