Τα τέλη της ΒΙΠΕ: Ένα βίντεο πολύ μακριά από την πραγματικότητα και πολύ κοντά στα ψέματα

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο κ. Αλεξόπουλος εκκωφαντικά απών για πάρα πολλά χρόνια από την περιοχή και τα προβλήματά της ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για αυτή. Στην προσπάθεια του να αναδείξει το ενδιαφέρον του και την αγωνία του αλλά και για να αποδείξει ότι υπάρχει προχώρησε στην ανάρτηση ενός βίντεο το οποίο είναι αντίθετο με τα πραγματικά γεγονότα και περιστατικά.

Εξηγούμ

αστε άμεσα. Τον Οκτώβριο του 2022 το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην ψήφιση του Νόμου 4982/2022 περί ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρηματικών πάρκων. Στα πλαίσια των διατάξεων του νόμου αυτού δίνεται η δυνατότητα στην ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ να πάρει τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων και συλλογής απορριμμάτων και μαζί το 80% των σχετικών ανταποδοτικών τελών. Η παραπάνω νομοθετική ρύθμιση δεν αφορά μόνο τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπως επιμελώς και επιτηδευμένα αφήνει σαφώς να εννοηθεί ο καταγγέλλων, αλλά 32 δήμους σε όλη την χώρα, οι οποίοι φιλοξενούν εντός των ορίων τους Βιομηχανικές Περιοχές.

Ακριβώς στο σημείο αυτό τίθενται κρίσιμα ερωτήματα στον κ. Αλεξόπουλο που τόσο πολύ ενδιαφέρεται για τον Δήμο, τα προβλήματα του και τα έσοδα του. 

Τι έπραξε ο ίδιος ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ενάντια σε αυτή την αντισυνταγματική και καταχρηστική νομοθετική ρύθμιση που εκχωρεί στους ιδιώτες μια υπηρεσία που τον δημόσιο χαρακτήρα της πρέπει να τον υπερασπίζουμε και να τον διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού;

Τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκοτσόπουλος με σειρά επαφών και δηλώσεων τους έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος και έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Δήμος.

Έχουμε μάθει να πορευόμαστε στην ζωή μας έντιμα και σκληρά στηριζόμενοι μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Χωρίς δεκανίκια και κρυφές συμφωνίες νομής της εξουσίας. Οι ανακρίβειες στο επιτηδευμένο βίντεο του κ. Αλεξόπουλου συνεχίζονται αφού ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχασε για το τρέχον οικονομικό έτος έσοδα ύψους 300.000 € πράγμα το οποίο είναι πέρα για πέρα ανυπόστατο και ψευδές.

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε ο Δήμος εισπράττει κανονικά τα ανταποδοτικά τέλη από τη ΒΙ.ΠΕ.

Κι αυτό γιατί για να είναι δυνατή η παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις από ιδιώτη πρέπει το αργότερο έως την 30η Νοεμβρίου εκάστου έτους, να γίνει η σχετική δήλωση στο Δήμο. Τέτοιες δηλώσει μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί στο Δήμο.

Σε ότι αφορά τους κάδους εντός του οικοπέδου στην ΒΙ.ΠΕ. τους οποίους μας έδειξε ο κ. Αλεξόπουλος στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κάδοι με πρόβλημα πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να επισκευαστούν και θα πάνε για απόσυρση-ανακύκλωση.

Στην προσπάθεια του ο κ. Αλεξόπουλος να αιτιολογήσει την παρουσία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Δυτικής Αχαΐας αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια απείχε από κάθε ενέργεια συστηματικής και στοχευμένης υποστήριξης των αιτημάτων του Δήμου μας, προσπαθεί σήμερα ασθμαίνοντας και κατόπιν εορτής να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προβάλλει το όψιμο ενδιαφέρον του. 

Μετά απ’ όλα αυτά ο κ. Αλεξόπουλος δεν δικαιούται να ομιλεί, οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους Δυμαίους για όλα όσα δεν έκανε ως Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας για τον Δήμο μας, να καταθέσει στο δημόσιο διάλογο το πρόγραμμά του και να πάψει να φωτογραφίζει σε βουνά και λαγκάδια ότι βρει και ότι δεν βρει, αποκρύπτοντας και κυρίως παραποιώντας την πραγματική εικόνα.

Η παράταξη μας δεν ισχυρίζεται πως τα έχει κάνει όλα καλά, διεκδικεί όμως επάξια την αναγνώριση ότι με την δράση και τις επιλογές της έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα του Δήμου προς το καλύτερο.

Δικαιούται να διεκδικεί την επανεκλογή της και να οραματίζεται μια ακμάζουσα και αναπτυσσόμενη Δυτική Αχαΐα. 

Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μπροστά με συνέπεια, σοβαρότητα, ειλικρίνεια, εργατικότητα και εντιμότητα, γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον των πολλών και οι ανάγκες του Δήμου μας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων