Συνεργασία Δήμου Δυτικής Αχαΐας με τον Ελαιοκομικό Αμπελουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Πατρών  (πρώην Ε.Α.Σ.)  για την αξιοποίηση  ακινήτων που είναι στην κατοχή του.

 

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελαιοκομικού Αμπελουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Πατρών (πρώην Ε.Α.Σ.)   παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου  όπου και ζήτησε να εξετασθεί από το Δ.Σ. η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία  & αξιοποίηση των ακινήτων της πρώην Ε.Α.Σ.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος  αναφέρθηκε για τα ακίνητα που βρίσκονται πλησίον του δημαρχείου καθώς και για αυτά που βρίσκονται στον Αλισσό και τόνισε:  «Είμαστε να αναζήτηση κτιρίων ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε όμορφες αίθουσες και πολυχώρους  δίνοντας έτσι το κίνητρο στους πολιτιστικούς συλλόγους ορισμένοι εκ των οποίων είναι άστεγοι, στα νέα παιδιά και στους ανήσυχους πολίτες που ασχολούνται με τον Πολιτισμό να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και να το διαμορφώσουν σε εργαστήρι πολιτισμού. Τέτοιους χώρους με όμορφη αρχιτεκτονική καθώς και ιστορία έχει η  πρώην Ε.Α.Σ.  οι οποίοι σήμερα μένουν αναξιοποίητοι και η σημερινή μας επίσημη επίσκεψη αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να βρεθεί η φόρμουλα  συνεργασίας και να προχωρήσουμε ……….. ».

Θετική ήταν η στάση του προέδρου κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου  και όλων των συμβούλων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση  καθώς τονίστηκε ότι  πρόθεση του Δ.Σ.   είναι πολλά από τα κτίρια θα αξιοποιηθούν καθότι σήμερα στην κατάσταση που βρίσκονται δεν προσφέρουν τίποτα.

Τον δήμαρχο συνόδευε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιο Δύμης κ. Ανδρέας Λάζαρης  – καθηγητής,   κάτοικος  Αλισσού,  ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του στην συνάντηση τόνισε : «Χαίρομαι σήμερα που βρίσκομαι εδώ καθώς βλέπω τον δήμαρχο  όσο και τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Α.Σ.   να ανοίγουν μια τόσο σημαντική συζήτηση – στο Διοικητικό Συμβούλιο – και κατά αρχήν να συμφωνούν. Στην περιοχή μας υπάρχει πλειάδα «ανήσυχων πολιτιστικά δημοτών» που  έχουν όρεξη, καινοτόμες ιδέες και σκέψεις για να «ζωντανέψουν» αυτά τα ιστορικά κτίρια της  πρώην Ε.Α.Σ. Πατρών».

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων