Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

20141126_210119

Την Τετάρτη  27 Νοεμβρίου 2014 συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Δυτικής Αχαΐας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, που γίνεται στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, λόγω και των εργασιών της ανάπλασης του Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου της Πόλεως και την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στην Κάτω  Αχαΐα.

20141126_210133 20141126_210151

Ο δήμαρχος, ο οποίος προεδρεύει στην επιτροπή εκ του νόμου ανέφερε τα εξής  :  « Η Δημοτική  Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπεται από άρθρο 76 Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) είναι ένα σημαντικό θεσμοθετημένο  όργανο όπου δίνει ένα βήμα στους  κοινωνικούς  εταίρους, στους  φορείς  αλλά και στους απλούς δημότες,   για να μπορούν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή  να καταγράφουν και να δρομολογούν   λύσεις  στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που  απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας. Ειλικρινά νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σήμερα καθώς βλέπω ότι αυτή η αίθουσα  είναι  μικρή για την σημερινή συνεδρίαση.  Σχεδόν όλοι οι Εκπρόσωποι Φορέων, Πρόεδροι Πολιτιστικών, Αθλητικών και άλλων Συλλόγων αλλά και ανήσυχοι και προβληματισμένοι δημότες είναι απόψε εδώ αγκαλιάζουν το νέο θεσμό και δείχνουν διάθεση για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερωθούμε αμφίδρομα και εντέλει  να δώσουμε  το μεγάλο και  συνεχή αγώνα για να διορθώσουμε παθογένειες  ετών και να βελτιώσουμε το Δήμο μας, την πλατεία του χωριού μας  και την γειτονιά μας. Στόχος όλων μας και λέω όλων μας γιατί ο καθένας έχει την δική του βαρύτητα και άποψη, θα πρέπει να είναι η συνεχής  παρουσία σε όλες τις μελλοντικές  συνεδριάσεις και το σημερινό αντάμωμα θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία διαλόγου και διατύπωσης γνώμης για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων