Συνάντηση του δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστου Νικολάου με τον υπουργό ΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κατηγορηματική δέσμευση του υπουργού ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή  για το πάγωμα των μετατάξεων των υπαλλήλων Ο.Τ.Α. που οδηγούν τους  δήμους  σε διάλυση  στην συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου.  

Τον υπουργό  ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή  επισκέφτηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016  ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος  Νικολάου  όπου  του παρέδωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας το οποίο διαφωνεί με τις  μετατάξεις  των δημοτικών υπαλλήλων καθότι αποδυναμώνουν το δήμο και βάζουν βόμβα στα θεμέλιά του.

«Θεωρούμε αδιανόητο ένας (θεωρητικά) μεσαίου μεγέθους Δήμος, όπως ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με καλυμμένες μόλις τις μισές από τις κενές οργανικές του θέσεις, να καλείται να καλύψει τα υπηρεσιακά κενά της (κρατικής) Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά παρέκκλιση, μάλιστα, από κάθε γενική ή ειδική διάταξη και χωρίς να απαιτείται η γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ή η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης!

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με ελάχιστο διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης και της ανακούφισης του ανήμπορου δημότη και δεν μπορεί να χάσει ούτε έναν υπάλληλο!

Αν κύριε υπουργέ πρόκειται να εγκριθούν οι μετατάξεις των δυο (2)  Πολιτικών Μηχανικών  που είναι σε εκκρεμότητα να μου το πείτε σήμερα ώστε να σας παραδώσω τα κλειδιά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας……» τόνισε ο δήμαρχος  Χρηστός Νικολάου.

«Είναι γεγονός ότι πρόκειται για κάποια αστοχία η οποία θα διορθωθεί άμεσα για όλους τους  δήμους. Όσον αφορά το δήμο Δυτικής Αχαΐας μην αγχώνεσαι δήμαρχε,  οι μηχανικοί θα παραμείνουν στο δήμο σου ……..» ανέφερε   εκτός  των άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Ραυτακόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΤΑΔΑ Α.Ε. Καραμπελιάς Ηλίας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων