Συνάντηση των δημάρχων του Νομού με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο για το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων

Μετά το οριστικό κλείσιμο του Σταθμού Μέριμνας Ζώων και την αδυναμία  του Πανεπιστημίου Πατρών να εμπλακεί στο πλαίσιο διαχείρισης  αδέσποτων ζώων,  οι Δήμοι  του Νομού διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε το διαρκές και φλέγον ζήτημα των αδέσποτων σκύλων,   ανέφερε ο κ. Χρήστος Νικολάου μετά την συνάντηση των δημάρχων του Νομού με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο.        

«Αναγνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων στον Νομό ύστερα από το κλείσιμο του Σταθμού Μέριμνας Ζώων. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ μας οι Δήμαρχοι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα διότι λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και της ανεπάρκειας πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία αλλά και όσα κάθε Δημοτική Αρχή μόνη της θα επιθυμούσε να κάνει για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των πολιτών καθώς επίσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Παράλληλα ζητάμε την κατανόηση, τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αλλά κυρίως των κατόχων και ιδιοκτητών σκύλων οι οποίοι έχουν και την κύρια ευθύνη για την αρμονική συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων.

Σε πρώτη φάση, σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους άμεσα θα διενεργηθούν στειρώσεις και αντιλυσσικοί εμβολιασμοί στο μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό αδέσποτων σκύλων, βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουμε ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών, αρχής γενομένης από τα σχολεία, τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών μαθητών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε αφενός να καλλιεργείται και αναπτύσσεται φιλοζωική συνείδηση, αφετέρου δε η υπευθυνότητα κατοχής και διαχείρισης ζώου. Παραμένουμε σε συνεχή διάλογο και συνεργασία με τους όλους τους δημάρχους του Νομού και διαμορφώνουμε ενιαίο μέτωπο ώστε να αντιμετωπίσουμε το το τεράστιο από ηθικής πλευράς και φλέγον ζήτημα των αδέσποτων σκύλων .. »  τόνισε ο δήμαρχος  κ. Χρήστος Νικολάου μετά το τέλος  της  συνάντησης .

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων