Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους & τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων

Ο ένας πνεύμονας των χωριών μας είναι τα Τοπικά Συμβούλια και ο άλλος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ήταν το μήνυμα του Δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου  κατά την συνάντησή τους.    

 

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους  & τα μέλη  των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2017 στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η ατζέντα περιελάμβανε την αρτιότερη προετοιμασία εν όψει των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την επικράτεια του Δήμου καθώς και   ζητήματα καθημερινότητας  – που αρκετά μπορούν να ξεπεραστούν – από την σωστή χρήση και διαχείριση της Παγίας Προκαταβολής, η οποία καταβλήθηκε στους Προέδρους των χωριών.

«Ο ένας πνεύμονας των χωριών μας είναι τα Τοπικά Συμβούλια και ο άλλος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, γι’ αυτό και είμαστε εδώ όλοι μαζί απόψε.  Διακριτοί οι ρόλοι αλλά πάνω απ’ όλα Ενότητα & Συνεργασία. Οι δυσκολίες που ανακύπτουν καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης που τείνει να γίνει και κοινωνική κρίση δεν μας αποθαρρύνουν, αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ και μας κάνουν πιο δυνατούς. Μαζί ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες και καταφέραμε από κοινού αγορές οικοπέδων στα χωριά μας, αγορά απορριμματοφόρου & κάδων, αντικαταστάσεις & επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης,  συντηρήσεις και χρωματισμούς στα κοινοτικά γραφεία, επισκευές στο κτίριο του αμαξοστασίου,  καθαρισμούς χειμάρρων, επούλωση λάκκων στο οδικό δίκτυο και ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά σημεία καθώς και τα ιδιαίτερα μεγάλα έργα όπως η διεκδίκηση του Προαστιακού και η δημιουργία του τμήματος ασφάλειας… και όλα αυτά εν μέσω τρίτου μνημονίου, εν μέσω φτώχειας & χρεοκοπίας, αβεβαιότητας, αστάθειας………… υστερούμε στο αγροτικό δίκτυο το γνωρίζουμε και έχουμε προγραμματίσει να πραγματοποιηθούν χαλικοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την πρόσβαση των συνδημοτών μας στις περιουσίες τους» ανέφερε ο Δήμαρχος και συνέχισε τονίζοντας : «οι Πρόεδροι των χωριών μας  να φροντίσουν για την καθαριότητα των πλατειών και τον εξωραϊσμό των οικισμών  εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα με σωστή χρήση και διαχείριση της Παγίας Προκαταβολής. Επιπλέον κάνω έκκληση – για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων  εξελίξεων – να φροντίσουν  να ενημερώσουν όλους τους συνδημότες μας που έχουν οφειλές προ τη ΔΕΥΑΔ να προβούν σε ρυθμίσεις. Τα πράγματα είναι δυσάρεστα και  αδυνατούμε  να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις τόσο προς την Δ.Ε.Η. όσο και στους προμηθευτές μας.  Η «πολιτιστική ανάταση»  και η αξιοποίηση του πολιτιστικού φορτίου αποτελούν το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής και των Πολιτιστικών Συλλόγων στην Δυτική Αχαΐα. Θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις πολιτιστικές  δράσεις & δραστηριότητες , που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας, στα «Δύμαια 2017».  Με  ποικίλες εκδηλώσεις  σε  όλη την έκταση του δήμου μας συνεχίζουμε και το 2017 όλοι μαζί και αξιοποιούμε το πολιτιστικό φορτίο που διαθέτει  η Δυτική Αχαΐα»

 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, Γκοτσόπουλος Βασίλειος, Παλαιολόγος Γεώργιος, Οικονομόπουλος Νικόλαος, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ  Πατρούλα Κοκκίνη,  ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ  Τραχάνης Σπύρος, ο πρόεδρος  του ΟΤΑΔ  Μπαχράς Ξενοφών,ο βοηθός δημάρχου σε θέματα αλιείας, υλοτομίας και πρασίνου  Άγγελος Διακάτος,    ο πρόεδρος της Δ.Κ.  Κάτω Αχαΐας Ευάγγελος Τησαρχόντος,  οι  Πρόεδροι  Τοπικών Κοινοτήτων:  Ιωσηφίδης Ελευθέριος Μετοχίου,    Ελένη Μπεζεριάνου Αλισσού, Θεώνη  Κελάμη Κάτω Αλισσού, Οδυσσέας   Μαγκαφάς  Νιφοραιίκων, Αντώνιος Στασινός  Πετροχωρίου, Παναγιώτης    Πικραμένος  Αράξου, Νικόλαος Κούτουλας Καγκαδίου, Θεοφάνης Τζαμάκος Μιχοΐου, Αθανάσιος   Μαρινόπουλος  Λακκόπετρας, Ανδρέας   Σταθόπουλος  Καραιίκων, Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος  Κρίνου, Παναγιώτης Λοτσάρης  Λιμνοχωρίου, Βασίλειος  Σταυρόπουλος  Μύρτου, Γρηγόριος Μάλλιαρης  Σαγαιίκων, Βασίλειος Γκοτσόπουλος  Φράγκα, Γεώργιος   Θεοδωρόπουλος  Αγίου Νικολάου Κράλη,   Διαμάντω  Καλδίρη Άνω Σουδεναιίκων, Αναστάσιος  Σώρρας  Άρλας, Ευάγγελος  Κυριαζόπουλος  Κάτω Μαζαρακίου, Χρήστος Ράγιας  Λουσικών, Σπυρίδωνας   Σουβαλιώτης  Μιτοπόλεως, Φώτιος  Γιδιάρης  Χαϊκαλίου, Απόστολος  Κυριακόπουλος  Χαραυγής, Θεόδωρος Καννελόπουλος Πέττα, Βασιλική Βγενοπούλου Βελιτσών, Γεωργιόπουλος Κωνσταντίνος Αγ. Στεφάνου, Χρήστος Φωτόπουλος Σαντομερίου, Κωνσταντίνος Μπακάλης Ριόλου,     οι  Εκπρόσωποι  των Τοπικών Κοινοτήτων, Αντώνιος   Κόλλιας  Άνω Αχαΐας, Κωνσταντίνος  Παναγόπουλος  Ελαιοχωρίου, Ανδρέας Γεωργόπουλος  Αγίου Νικολάου Σπάτων, Χρήστος  Ταπεινός  Ματαράγκα, Βασίλειος  Γεωργακόπουλος  Πορτών,  Παναγιώτης Διαμαντόπουλος Πορτών, Παναγιώτης Κολλιόπουλος Αχαϊκού,  Αλέξιος  Δημητρακόπουλος  Φώσταινας &  Νικόλαος Δημακόπουλος  Αγιοβλασιτίκων,  καθώς και Εκπρόσωποι  τόσο Πολιτιστικών  Συλλόγων όσο και Ενώσεων γονέων από όλη την επικράτεια του Δήμου.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων