Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας με τα στελέχη της ΔΕΗ για το ζήτημα της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας με τα στελέχη της ΔΕΗ στην Αθήνα ύστερα από την έγκριση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  σχετικά με την δυνατότητα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας να συμβάλλει με οποιαδήποτε μορφή (παροχή εγγυήσεων) μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων και Δ.Ε.Η προς εξόφληση οφειλών της Δ.Ε.Υ.Α.Δ προς την Δ.Ε.Η.

 

Στην Αθήνα βρέθηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Σκάγια Χρήστο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμπελιά Ηλία και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γκοτσόπουλο Βασίλειο στα γραφεία της ΔΕΗ  ώστε να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν σχετικά με την παροχή εγγυήσεων από το Δήμο και να δοθεί οριστικό τέλος στις διακοπές στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΔ  από την ΔΕΗ.

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα μια επιπλέον συνάντηση με τα στελέχη της ΔΕΗ – ύστερα από τις  ευχάριστες εξελίξεις που είχαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – για να μπορέσουμε να βρούμε λύση στο αδιέξοδο που βρεθήκαμε. Τονίσαμε για πολλοστή φορά από την πλευρά μας ότι θέλουμε να πληρώσουμε τις οφειλές μας και να εκπονηθεί ένα σχέδιο ρεαλιστικό το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί και θα καλύπτει και τις δυο πλευρές με την εγγύηση του Δήμου.

Παρουσιάσαμε το σχεδιασμό που κάνουμε σχετικά με την ανασυγκρότηση και την στελέχωση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. αλλά και την αύξηση της εισπραξιμότητας που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες παρά την οικονομική ασφυξία των συνδημοτών μας.  Επιπλέον αναφέραμε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. συγκαταλέγονται στον πελατολόγιο της ΔΕΗ ως καλοί πελάτες παρά τις «αστοχίες» το τελευταίο διάστημα και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στο νέο σχέδιο που θα ετοιμαστεί ώστε να προβλέπεται και  έκπτωση σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΗ για τους μεγάλους  πελάτες. Βρήκαμε ανταπόκριση τόσο από τον κ. Αραβαντινό Νικόλαο (Αναπ. Γενικό Δ/ντη Εμπορίας) και τον κ. Λαμπούση Δημήτριο(Δ/ντη ΔΕΠ) όσο και από την κ. Σταυρινού Αλεξάνδρα (Δ/ντρια Σχεδιασμού & Ανθρώπινου Δυναμικού). Είμαστε σε κάλο δρόμο και εκτιμούμε ότι με τον συνεχή διάλογο και με την βοήθεια ΟΛΩΝ θα βρεθεί η οριστική λύση» τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα “Έκτακτα μέτρα λόγω επικείμενων πλημμυρικών φαινομένων κακοκαιρία ΕΜΙΛ”

Σήμερα Παρασκευή 1/3/2024 συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα “Έκτακτα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΣΑΓΑΙΙΚΑ 27-02-2024.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ε.Δ.Η.Ε. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-02-2024 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΑΙΙΚΩΝ ,ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων