Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Βέρρα, τον προϊστάμενο της υπηρεσίας για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας κ. Απόστολο Βαγενά και τον κ. Διονύσιο Γκοτσόπουλο , υπεύθυνο του κέντρου Αγροτικής Οικονομίας στην Κάτω Αχαΐα, είχε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

 DSC00195 

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης διεξήχθη κατά την συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου  με τα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Η ποιοτική αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων, η ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωικής παραγωγής και η εξασφάλιση της υγείας των ζώων, η λήψη αναγκαίων μέτρων για την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ο καλύτερος συντονισμός και η λεπτομερειακή ενημέρωση  στην καλλιέργεια των αμπελιών, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων στον ευαίσθητο χώρο της αλιείας  καθώς και  η διενέργεια ελέγχων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ήταν τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συζήτηση. Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας αφού ευχαρίστησε τα  υπηρεσιακά στελέχη της  Π.Δ.Ε. για την επίσκεψη και την ενημέρωση που παρείχαν στην Δημοτική Αρχή ανέφερε τα εξής : « Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι τα υπηρεσιακά στελέχη της Π.Δ.Ε.  κατά την επίσκεψή τους σήμερα στο δήμο μας, ένα δήμο κατά βάση αγροκτηνοτροφικό και με μεγάλη δραστηριότητα στο κομμάτι της αλιείας, μας  ενημέρωσαν και  μας έδειξαν  ότι έχουμε, στην αρμόδια διεύθυνση  της  Π.Δ.Ε.,   άξιους συνεργάτες που είναι στην διάθεσή μας να μας παράσχουν κάθε βοήθεια τόσο συμβουλευτική όσο και πρακτική. Σε συνεργασία με το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Δυτικής Αχαΐας που στελεχώνεται με ικανά και άξια  στελέχη θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε άψογα με σκοπό και στόχο την αποτελεσματικότερη  ενημέρωση προς τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον αλιέα.      Ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες και η  μοναδική λύση για να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη αποτελεί η σωστή και όχι στρεβλή παραγωγική ανασυγκρότηση. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι συζητήθηκε και το σημαντικό ζήτημα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των θερμοκηπίων στο οποίο διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία ότι πρόκειται για κατασκευές που «φιλοξενούν» καθαρά αγροτικές καλλιέργειες και δεν χρειάζεται ειδική άδεια κατασκευής. Ως εκ τούτου θα  επισκεφτούμε και τον αρμόδιο υπουργό για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την αδειοδότηση των θερμοκηπίων αλλά και  την ενημέρωσή του για χρόνια προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας ».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων