Συνάντηση δημάρχων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση δημάρχων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την διαφύλαξη & την στήριξη των τοπικών προϊόντων

(πατάτα, οπωροκηπευτικά κ.α.)  σε σχέση με τα εισαγόμενα εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής.

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστου Νικολάου συνεπικουρούμενου από τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο  και τους αντιδημάρχους  Ανδραβίδας – Κυλλήνης  κ. Μάλλιαρη Σάκη  και Μεσσήνης κ. Ξαρχάκο Νικόλαο  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Δ/ντη του γραφείου του υπουργού κ. Νίκο Βάγια.

Το θέμα της συνάντησης  ήταν η διαφύλαξη και η στήριξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων (πατάτα, οπωροκηπευτικά κ.α.) σε σχέση με τα εισαγόμενα εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής.

Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία των δημάρχων ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας και να  τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε τα εισαγόμενα προϊόντα να έχουν ταυτότητα προέλευσης και όχι να βαφτίζονται ελληνικά με αποτέλεσμα να υπάρχει άνισος ανταγωνισμός. Η πολιτεία θα πρέπει να ενδυναμώσει πολιτικές υπέρ της προώθησης, της προβολής και της εμπορίας των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και να ενισχυθεί ο ρόλος της υπηρεσίας ελέγχου εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και συστηματική ενημέρωση των καταναλωτών τόσο για την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων διότι είναι ιδιαίτερη και μοναδική όσο και τους τρόπους παραπλάνησης τους μέσω αθέμιτων τακτικών και πρακτικών.

Ο στόχος της Κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η αποτελεσματική λειτουργία ενός ισχυρού ελεγκτικού μηχανισμού που θα προστατεύει παραγωγούς, καταναλωτές και εμπόρους από τη νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού τόνισε ο κ. Αποστόλου και συνέχισε λέγοντας ότι  επενδύουμε στον αγροτικό τομέα καθώς τα αγροτικά προϊόντα συμβάλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος συζητήθηκαν οι πληρωμές για τα σχέδια βελτίωσης καθώς και το «μεγάλο» θέμα του έργου της άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας.

Στην συνάντηση παραβρεθήκαν οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας κ.κ. Παλαιολόγος Γεώργιος & Μπαχράς Ξενοφώντας και ο κ. Μπρίνιας Ανδρέας νέος αγρότης.

 

 

  

 

     

         

 

 

 

20160315_114042 20160315_104826

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων