Συγκρατημένη ικανοποίηση του Δημάρχου για την απογραφή του πληθυσμού

Τη συγκρατημένη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της απογραφής στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας εξέφρασε με δηλώσεις ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού στο Δήμο μας. Ουσιαστικά καταγράφτηκε σχεδόν ίδιος πληθυσμός με εκείνον της προηγούμενης απογραφής του 2011. Το γεγονός έχει τη σημασία του, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψιν ότι σε όλους τους Δήμους της Αχαϊας καταγράφτηκε μείωση του πληθυσμού. Σε όλους πλην του Δήμου Δυτικής Αχαϊας.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Τα χωριά μας, ιδιαίτερα τα ημιορεινά, εξακολουθούν να ερημώνουν. Οι καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι λιγοστές και σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι μας αναζητούν τις τύχες τους μακριά από τη γενέθλια γη. Έχουμε μπροστά μας μεγάλο και δύσκολο δρόμο προκειμένου να αναταχθεί η δημογραφική μας καθήλωση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη που είναι η βάση για τη δημογραφική ανάκαμψη.

Σε αυτό το δύσκολο δρόμο ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας δίνει και θα συνεχίσει να δίνει σκληρή καθημερινή μάχη».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων