ΣΒΑΚ: Συμμετοχή στα ενδεικτικά μέτρα κάθε σεναρίου που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στον δήμο μας

Με τον όρο ΣΒΑΚ αναφερόμαστε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το στρατηγικό δηλαδή εκείνο σχέδιο κινητικότητας που καταρτίζεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και τη μεταφορά αγαθών στον αστικό και περιαστικό ιστό προς διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής. Το Σ.Β.Α.Κ. στηρίζεται σε υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού λαμβάνοντας υπόψη αρχές ενσωμάτωσης επιμέρους τομεακών πολιτικών, συμμετοχικότητας και αξιολόγησης. 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).

Η Ομάδα Εργασίας του ΣΒΑΚ, έχοντας ολοκληρώσει την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, προχωρά στη διαδικασία του σχεδιασμού,  προτείνοντας 2 εναλλακτικές προσεγγίσεις. Οι 2 προσεγγίσεις διαφέρουν στην έκταση και στην ένταση των μέτρων:

1) Σενάριο 1: ” Ήπιο Σενάριο” –> Δίνεται έμφαση στην πεζή μετακίνηση, στο ποδήλατο, στην ενίσχυση της Δημόσιας Συγκοινωνίας και στα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης.

2) Σενάριο 2: “Ριζοσπαστικό Σενάριο” –> Περιλαμβάνει τα μέτρα του ήπιου σεναρίου και επιπλέον δίνει έμφαση στον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων και στον έλεγχο της στάθμευσης.

Παρακαλούμε αφιερώστε 10 λεπτά ώστε να εξετάσετε ενδεικτικά μέτρα κάθε σεναρίου που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο Δήμο και να προβείτε στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, επιλέγοντας ποιο από τα δύο σενάρια θεωρείτε καλύτερο για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Σύνδεσμος ερωτηματολογίου:

https://forms.gle/66MhKSyjnoXgNDtp9

Στο επόμενο στάδιο, αυτό της 3ης διαβούλευσης, τα μέτρα θα γίνουν συγκεκριμένα, ανάλογα με το σενάριο κινητικότητας που θα επιλέξουν οι πολίτες.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων