Στoυς εργαζόμενους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας μίλησε ο Δήμαρχος Χρήστος Γεωρ. ΝΙκολάου

Synatisi ergazomenon 1

Την Τρίτη  9 Σεπτεμβρίου και ώρα 01:30 μ.μ., ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Γ. Νικολάου, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου αλλά και το σύνολο των υπαλλήλων, προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα, απευθείας από τη βάση των υπαλλήλων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι στο χώρο της εργασίας τους όσο και οι πολίτες.
Ο δήμαρχος ζήτησε από τους υπαλλήλους «….να σέβονται τον πολίτη, να δουλεύουν ευσυνείδητα και να είναι πιο ευαίσθητοι στα κοινωνικά θέματα, για να πάει ο Δήμος μας μπροστά», όπως συγκεκριμένα είπε, τονίζοντας ταυτόχρονα πως κατανοεί απόλυτα τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να διεκπεραιώσουν την εργασία τους, καθώς οι προκατασκευασμένες αίθουσες του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, στις οποίες στεγάζονται, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον. «…….Παρόλα αυτά, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε περικοπή των εξόδων μας», ανέφερε ο Δήμαρχος, «σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα. Ο καταστροφικός σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008, άφησε την πόλη μας χωρίς δημαρχείο. Και παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, ο δήμος μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται οικονομικά από το δυσβάσταχτο βάρος των ενοικίων που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για τις στεγαστικές του ανάγκες και φυσικά να παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του δήμου, να δυσχεραίνεται και να καθυστερεί η οργανωτική του ανάπτυξη». Παρόλα αυτά ο δήμαρχος ζήτησε από τους υπαλλήλους του δήμου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με σεβασμό προς τον πολίτη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών τους αλλά και των παραλείψεών τους ταυτόχρονα, διευκρινίζοντας πως  ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές, όπου συρρικνώθηκαν οι μισθοί και τα προνόμια που είχαν οι υπάλληλοι, όμως δεν είναι οι μόνοι, καθώς όλοι οι Έλληνες βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε εργαζόμενους και αιρετούς, προς όφελος του πολίτη αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτή την αίθουσα ανήκουμε στην αυτοδιοίκηση και όλοι προσπαθούμε καθένας από τη θέση του, να υπηρετήσουμε όσο γίνεται καλύτερα το θεσμό. Πρέπει όμως να υπάρξουν ξεκάθαρες σκέψεις και διακριτοί ρόλοι. Με τη δεδομένη οικονομική κατάσταση να υπερδηλώνεται μέρα με την ημέρα, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον μια είναι η λύση κατά τη γνώμη μας. Πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία και συμπαράταξη μεταξύ εργαζομένων και αιρετών ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα σταθερό περιβάλλον εργασίας για το προσωπικό αλλά και ταυτόχρονα να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο που αναλάβαμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα είναι ένα επίπονο έργο τόσο για τους διοικούντες όσο και για τους διοικούμενους και καλούμαστε όλοι και οφείλουμε να βοηθήσουμε στο ακέραιο ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και να εκπληρώσει το καθήκον της, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το ανθρώπινο δυναμικό, τις νέες τεχνολογίες και τους φόρους. Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο», τόνισε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι η ραχοκοκαλιά του δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι οι εργαζόμενοι με τις αξίες τους, τις ικανότητές τους και τις δεξιότητές τους με τις οποίες θα διακονούν και θα υπηρετούν το πολίτη.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων