Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου

Το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος  κ. Χρήστος Νικολάου καθώς και πολλά μέλη της Δημοτική Αρχής όπου και δήλωσαν την στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου  ανέφερε τα εξής :  «Δύσκολες στιγμές για τη χώρα , δύσκολες στιγμές για τον αγροτικό κόσμο.

Όλοι έχουμε κατανοήσει ότι πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές για να μπορέσει η πατρίδα μας να ορθοποδήσει. Όμως είναι άλλο πράγμα η βελτίωση των δομών και  ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού κόσμου και  άλλο ο αφανισμός.

Εδώ μάλλον πρόκειται περί αφανισμού του αγροτικού κόσμου με μικρό κλήρο και εισόδημα. 

Δεν μπορεί ο αγρότης που εισπράττει- και αν εισπράξει λόγο καιρικών συνθηκών 5.000 – 6.000 ευρώ – να καλείται να πληρώσει το 70 % σε εισφορές και φορολογία.

Είναι άδικο  και απαράδεκτο.

Ο μικρομεσαίος αγρότης αν εφαρμοστούν άδικα μέτρα εξαφανίζεται.

 Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η πολιτεία οφείλει επιτέλους να ξεκινήσει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της επέκτασης  του Φράγματος του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα.. Άλλωστε ήταν και υπόσχεση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο αγρότης και ιδιαίτερα ο νέος αγρότης να ορθοποδήσει και να ζήσει την οικογένειά του, με αξιοπρέπεια και με περηφάνια ».

 

agrotes1

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων