Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Ο.Α.Σ.Π., την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017,  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

«Τεράστια η Κοινωνική Προσφορά του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας ( Ο.Α.Σ.Π. ) στην Χώρα μας και στην Δυτική Αχαΐα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε σεισμογενείς περιοχή» τονίζει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου. 

 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Ο.Α.Σ.Π., την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017,  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

«Παραβρεθήκαμε σήμερα στην σημαντική αυτή εκδήλωση τόσο για να τιμήσουμε τον Ο.Α.Σ.Π.  για την τεράστια κοινωνική του προσφορά όσο και για να ενημερωθούμε,  να πάρουμε  κατευθυντήριες  οδηγίες  διότι  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δυτική Αχαΐα  επλήγη βάναυσα από τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.Είμαστε σεισμογενείς περιοχή και ήδη με τον πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π.  κ. Ευθύμη Λέκκα, που γνωρίζει τον τόπο μας, συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα, σε συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Δύμης κ. Διονύσιο Γκοτσούλια, ο οποίος είχε τεθεί Επικεφαλής στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του σεισμό το 2008.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς καθότι αποτελούν φυσικό φαινόμενο. Ο προσεισμικός σχεδιασμός θα οδηγήσει σε αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και θα πρέπει να ενημερωθούμε και να εκπαιδευτούμε προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Σύντομη συνομιλία είχε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλο, ο οποίος την περίοδο του 2008 είχε επισκεφθεί τον πληγέντα  τέως Δήμο Δύμης, με την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών.

Επιπλέον  ο δήμαρχος  ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό Υποδομών  κ. Χρήστο Σπίρτζη  όσο και τον  Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  κ.Ιωάννη Καπάκη   για την βοήθεια τους προς το Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλη Καπέλιο για την εξαιρετική και σημαντική επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν οι πυροσβέστες στις φετινές πυρκαγιές.

Κλείνοντας ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Κοτσώνη για τις τελευταίες  εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του φράγματος του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα και συμφώνησαν  να συναντηθούν την ερχομένη εβδομάδα στο υπουργείο παρουσία του κ. Σπίρτζη  ώστε να αξιολογηθούν τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων