Σπύρος Μυλωνάς: Κορυφαία πράξη αντίστασης

Σε προσωπική δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου προχώρησε σήμερα (Δευτέρα 16/11) ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η κορυφαία πράξη αντίστασης στο δικτατορικό καθεστώς που είχε επιβληθεί εκείνα τα χρόνια στη χώρα μας.

Υπήρξε η στιγμή που έστειλε σε όλη τη χώρα και σ’ όλον τον κόσμο μήνυμα αντίστασης και Δημοκρατίας. Τιμάμε πάντα αυτήν την επέτειο. Τιμάμε πάντα τα θύματα της εξέγερσης και όλους όσοι συνελήφθησαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχθηκαν και βασανίστηκαν από το καθεστώς της Δικτατορίας.

Η μνήμη της εξέγερσης αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα υψηλής πολιτικής, διανοητικής και συναισθηματικής αξίας για τον καθένα από εμάς και συλλογικά για όλους μας.

Η μνήμη του Πολυτεχνείου δεν είναι μουσειακό απολίθωμα αλλά ζώσα παρακαταθήκη και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο την προσεγγίζουμε και σήμερα.

Με σοβαρότητα, δημοκρατική προσήλωση και υπευθυνότητα αλλά και με αδιάκοπο αγώνα για να πάνε η χώρα και ο τόπος μας μπροστά».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων