Σπύρος Μυλωνάς : Επί θύραις η ανάπλαση στο Μαζαράκι

Ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η υποβολή πρότασης για την ανάπλαση στο Μαζαράκι και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 270.000 ευρώ με το ποσόν να προέρχεται κατά 185.206 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και κατά 84.794 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η κεντρική ιδέα της ανάπλασης είναι να διαμορφωθούν δύο κόμβοι- πλατείες και το συνδετήριο τμήμα μεταξύ αυτών.

Ο πρώτος κόμβος αποτελεί την αφετηρία της διαμόρφωσης στο βόρειο άκρο της περιοχής επέμβασης και ουσιαστικά λειτουργεί ως διεύρυνση της υφιστάμενης πλατείας. Ο δεύτερος κόμβος βρίσκεται νοτιότερα και αποτελεί το πλάτωμα του δημοτικού σχολείου.

Με την μελέτη εξασφαλίζεται ένας πεζόδρομος κυμαινόμενου πλάτους στο κέντρο του οικισμού, η ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, η ελεγχόμενη ήπια κίνηση των οχημάτων, προβλέπονται πεζοδρόμια ενώ εξασφαλίζονται και οι κάθετες οδεύσεις από και προς τον πεζόδρομο.

Με τις παρεμβάσεις αυτές θα επιτευχθεί ο εξωραϊσμός, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου του οικισμού, με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πεζών και οχημάτων.

«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα μέτωπα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Το Μαζαράκι παίρνει αυτό που του αξίζει και μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από καιρό μπαίνει τώρα στην τελική της ευθεία. Ένα μεγάλο έργο σε όλη την έκταση του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι αυτό το έργο θα το ολοκληρώσουν αυτοί που το ξεκίνησαν, δηλαδή εμείς» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

(φωτο: Η διαμόρφωση του πρώτου κόμβου-πλατείας στο Μαζαράκι)

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων