Σοβαρές οι πληγές που σημειωθήκαν στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας τόσο από την ισχυρή ανεμοθύελλα που ξεπερνούσε τα δέκα (10) μποφόρ όσο και από την σφοδρή χαλαζόπτωση.

Οι καταστροφικοί άνεμοι εντάσεως δέκα (10) μποφόρ, η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις  που σημειώθηκαν την 10η Ιουλίου 2015 «πλήγωσαν» ανεπανόρθωτα τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου διαπιστώνονται τεράστιες ζημιές στην τρέχουσα παραγωγή καθώς και στο φυτικό κεφάλαιο ( αμπελεοειδή, ελιές, κηπευτικά, καρπουζοειδή, καλαμπόκια κ.α.).

Οι ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και έχουν γίνει αναγγελίες ζημιάς από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου.

«…Σε αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί είναι πάρα πολλά. Δεδομένου ότι οι αγρότες έχουν προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, η μείωση της παραγωγής των καλλιεργειών τους θα είναι ένα πρόσθετο μεγάλο οικονομικό πλήγμα για αυτούς..» επισήμανε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη ζημιά πρέπει να απευθυνθούν στους αντίστοιχους ανταποκριτές για να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δήλωση καλλιέργειας, ΑΦΜ, ταυτότητα, βιβλιάριο Τράπεζας).

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων