Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εγκαινιάστηκε το νέο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού στην Κάτω Αχαΐα.

Την Τέταρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην Κάτω Αχαΐα παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πανέμορφο σχολικό συγκρότημα, το  πρώτο  βιοκλιματικό σχολείο που κατασκευάστηκε στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,  προϋπολογισμού 4.220.000,00 ευρώ,  χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την ειδική υπηρεσία διαχείρισης και την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ.Χρήστος Νικολάου  στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής :  «Όλοι γνωρίζουμε ότι η παιδεία είναι μια λειτουργία ζωντανή, υψηλή, απαιτητική και ευαίσθητη και αναζητά την προσπάθεια όλων μας για να καρποφορήσει  και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα και ως λαός, η παιδεία και η γνώση είναι το φως για την έξοδο από το τούνελ. Ως εκ τούτου, καμαρώνουμε και εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας διότι αυτό το σχολικό συγκρότημα, αυτό το στολίδι, ανταποκρίνεται τόσο στις προσδοκίες των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών καθώς  και των γονέων.  Καμαρώνουμε και  παραδίδουμε τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στη μαθητική κοινότητα ένα στολίδι στο οποίο καλούνται να παιδευτούν και να εκπαιδευτούν. Να «καλλιεργήσουν» το Πνεύμα τους, την Ψυχή τους, το Ήθος, την Ανθρωπιά, την Καλοσύνη, την Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη,  την έννοια της Ελευθερίας και της Ειρήνης, καθώς και την απαραίτητη όσο ποτέ έννοια και σημασία της Συνεργασίας. Να διαπλάσουν τον χαρακτήρα τους και να αναπτύξουν την κοινωνική τους συνείδηση. Να είναι χρήσιμοι στον εαυτό τους και στην κοινωνία. Να μάθουν να διαμορφώνουν άποψη και μετά να απορρίπτουν. Να μάθουν να χειρίζονται αποτελεσματικά το όνειρο και να το μετουσιώνουν σε στόχο. Να προβληματίζονται και να ανησυχούν και να στοχεύουν πάντα στην προκοπή και στην πρόοδο της κοινωνίας. Όμως παράλληλα με όλα αυτά καλούνται να το Αγαπήσουν, να το Σεβαστούν,  να το Φροντίζουν και να το Διαφυλάξουν ως κόριν οφθαλμού διότι θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να δούμε ξανά τέτοια σχολικά συγκροτήματα», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως αλλά και να βραβεύσει  όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του σχολείου και να εστιάσει στην άψογη συνεργασία όλον των Δημοτικών Αρχών, με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση,  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  & τις Τεχνικές Υπηρεσίες που επέβλεπαν το έργο καθώς  και τον κ. Βλασταρά  Βασίλη  ανάδοχο του σχολικού συγκροτήματος.

Και έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας :  «Επιπλέον  η Δημοτική Αρχή θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια συγγραφής της ιστορίας του 1ου Δημοτικού σχολείου, ενός σχολείου που σήμερα κλείνει (167) χρόνια σχολικής ζωής και έντονης πολιτιστικής δράσης, έχει στηρίξει και ενθαρρύνει ένα σύντομο ιστορικό, που προετοίμασε  ο εκπαιδευτικός  κ. Ιωάννης Δαλαμάγκας τον οποίο και ευχαριστούμε.   Πρόκειται για ένα ένθετο που μας ταξιδεύει στο χρόνο και μας περιγράφει  το σχολείο που δίδαξε γενιές και γενιές Αχαγιωτόπουλων και άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην εξέλιξη της πόλης μας».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο πρώην δήμαρχος, ιστορικός  και εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Καράμπελας για την πολύχρονη  προσφορά του   τόσο στα κοινά όσο και στην εκπαίδευση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας,  η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Δυτ. Αχαΐας (2011-2013) και νυν επιστημονικός συνεργάτης δημάρχου κ. Παν/της Γεωργακόπουλος που υπήρξε μελετητής του έργου , ο ανάδοχος κ.  Βασίλης Βλασταράς και πρώην διευθυντές του 1ου Δημοτικού σχολείου ενώ ακούστηκαν εορταστικές μελωδίες από την χορωδία του Σχολείου.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρεθήκαν, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Ιάσων Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος Γρηγόρης, ο Γ.Γ. της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου της Αν. Υπουργού Παιδείας κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσιος Μαυρόγιαννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο αναπληρωτής του κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Τριαντάφυλλος Κιντής, ο σχολικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Δελέγκος, ο πρόεδρος του συλλόγου των εκπαιδευτικών κ. Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας & πολιτευτής κ.  Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι πολιτευτές κ. Ευάγγελος Τσιμλποστεφανάκης & κ. Ηρακλής Ρούπας , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννης Μάκκας, τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Δ.Ε. κ.κ. Αριστοτέλης Κορκός, Παναγιώτης Γουναρόπουλος, Μωυσής Μάτσας,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος, ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Αθανάσιος Ραυτακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, Γεώργιος Παλαιολόγος, Χρήστος Σκάγιας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διονύσιος Γκοτσούλιας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κουνάβης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων κ. Σπύρος Τραχάνης, η πρόεδρος της ΚΕΕΔΥ κ. Πατρούλα Κοκκίνη  οι βοηθοί δημάρχου κ.κ.  Άγγελος Διακάτος, Μπαχράς Ξενοφώντας, Νικόλαος Οικονομόπουλος, Σπύρος Δημόπουλος , Πηνελόπη Παναγιωτόπουλου, Αλέκος Ορδίτης , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Καμπέρος και Ηλίας Οικονομόπουλος , Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, η πρόεδρος της ομοσπονδίας του συλλόγου γονέων  του νομού κ.  Ελένη Πανίτσα , ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου  κ.  Βασίλειος Καρβουνιάρης,   οι πρώην αντιδήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, κ.κ.  Κανέλλος Κανελλόπουλος και Βασίλειος Καούρης, ο προϊστάμενος της ενορίας πάτερ Απόστολος Δημητρόπουλος και οι ιερείς πάτερ Παύλος και πάτερ Γεράσιμος, η εκπαιδευτική και η μαθητική κοινότητα της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων