Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Γομοστό

Στην Κάτω Αχαΐα, την τριακοστή (30 η ) του μηνός Μαΐου (5 ου ) του έτους 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00΄, κατά την 15 η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο δρόμο στο Γομοστό λόγω της ανακατασκευής της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, ως κάτωθι:

ΨΗΦΙΣΜΑ

  1. Εκφράζει την αντίθεσή του στα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της εργολαβίας βελτίωσης της ασφάλειας στο ύψος του Γομοστού, χωρίς να υπάρχει αντίληψη του χώρου και των πραγματικών αναγκών. Η τοποθέτηση των εύκαμπτων πλαστικών κορυνών κατά μήκος του δρόμου και ο περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της ΕΟ Πατρών – Πύργου για την αποτροπή προσπεράσεων και συγκρούσεων των διερχόμενων οχημάτων, δημιουργεί επικίνδυνα κυκλοφοριακά θέματα. Η διαγράμμιση και η τοποθέτηση των κορυνών έχει χωρίσει στα δύο τον οικισμό του Γομοστού με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να κάνουν διαφορετικές και πιο μεγάλες διαδρομές για να πάνε στις δουλειές τους και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν καθημερινές τους ανάγκες όπως την μετάβαση στα κτήματά τους και στα ζώα τους μέχρι και την εκκλησία του χωριού. Επιπλέον πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με δυσκολία πρόσβασης που έχουν τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ένα ακόμα πρόβλημα που προκαλεί η μείωση του ενεργού πλάτους του οδοστρώματος με την τοποθέτηση κορυνών είναι η αναγκαστική κίνηση των οχημάτων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, γεγονός που δυσχεραίνει την κυκλοφορία και δημιουργεί προβλήματα π.χ. αν υπάρχει κάποιο ασθενοφόρο που μεταφέρει τραυματία ή άλλο όχημα έκτακτης ανάγκης που μεταβαίνει σε συμβάν πως θα φτάσει στον προορισμό του.
  2. Συνηγορεί στο αίτημα των κατοίκων να μείνουν όλες οι δίοδοι κυκλοφορίας ανοικτές κάθετα προς την Πατρών – Πύργου όπως και να συνεχίσουν να λειτουργούν οι διαβάσεις και να μπουν φωτεινοί σηματοδότες για μέγιστη ασφάλεια διαφορετικά ο Δήμος θα προχωρήσει σε αποκλεισμό της εθνικής οδού με τους κατοίκους.
  3. Συμπαρίσταται ολόψυχα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Γομοστού. Για το λόγο αυτό υιοθετεί την κινητοποίηση των κατοίκων του Γομοστού, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της 1 ης Ιουνίου 2022.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων