Προς δημοπράτηση η β’ φάση της ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐα

Στη φάση της δημοπράτησης πέρασε η β’ φάση της ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐα αφού η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.103.366 ευρώ και τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου είναι τα εξής:

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και των οδών εισόδου στην προέκταση του κεντρικού πυρήνα της πόλης της Κ. Αχαΐας, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Η τεχνική περιγραφή των εργασιών περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα:

 1. Εργασίες αποξηλώσεων – καθαιρέσεων – χωματουργικών
 2. Εργασίες τεχνικών έργων – λοιπές οικοδομικές εργασίες – εξοπλισμός
 3. Εργασίες οδοποιίας
 4. Εργασίες επιστρώσεων
 5. Εργασίες πρασίνου

Ο χώρος στον οποίο θα γίνουν οι εργασίες αυτές περιλαμβάνει τις οδούς:

 1. Αποστόλου Ανδρέου, από Ωλένου έως πλατεία Δημοκρατίας, μήκους περίπου 290,00μ. η οποία αποτελεί την ανατολική είσοδο στον κεντρικό πυρήνα, είναι μονής κατεύθυνσης και διαμορφώνεται με εσοχές στάθμευσης και στάσης λεωφορείου στην μία πλευρά.
 2. Αράξου από Πατρών – Πύργου έως Αθανασίου Διάκου, μήκους περίπου 190,00μ. (συμπεριλαμβανομένου και τμήματος πεζοδρόμου κάθετου στην οδό Αράξου, μήκους 20,00μ.) η οποία αποτελεί την δυτική είσοδο στον κεντρικό πυρήνα, είναι διπλής κατεύθυνσης στο τμήμα της από την οδό Αθανασίου Διάκου έως την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού και μονής κατεύθυνσης στο τμήμα της από την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού έως την Πατρών – Πύργου, κατά μήκος του οποίου διαμορφώνεται με εσοχές στάθμευσης στην μία μόνο πλευρά.
 3. Παλαιών Πατρών Γερμανού από Αράξου έως Αράτου, μήκους περίπου 205,00μ. η οποία είναι μονής κατεύθυνσης και διαμορφώνεται με εσοχές στάθμευσης και στάσης λεωφορείου σε όλο το μήκος της μίας πλευράς της.
 4. Πατρών – Πύργου από Αθηνάς έως 28ης Οκτωβρίου, μήκους περίπου 165,00μ. η οποία αποτελεί τη νότια είσοδο στον κεντρικό πυρήνα, είναι διπλής κατεύθυνσης και διαμορφώνεται με εσοχές προσωρινής στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν.
 5. Φλέμινγκ από Αποστόλου Ανδρέου έως Αράτου, μήκους περίπου 227,00μ. η οποία είναι μονής κατεύθυνσης και διαμορφώνεται με εσοχές στάθμευσης και στάσης λεωφορείου στην μία πλευρά, στο τμήμα της από την οδό Δεξαμενού έως την οδό Αράτου.
 6. Σώσου Ταυρομένεος από Φλέμινγκ έως 25ης Μαρτίου, μήκους περίπου 227,00μ. η οποία είναι μονής κατεύθυνσης και διαμορφώνεται ως μονόδρομος ήπιας κυκλοφορίας.
 7. Αχαϊκής Συμπολιτείας από Πατρών – Πύργου έως Οιβώτα, μήκους περίπου 46,00μ. η οποία είναι μονής κατεύθυνσης και διαμορφώνεται με εσοχή στάθμευσης στη βόρεια πλευρά της. Το συνολικό μήκος των οδών στις οποίες διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια ή επιστρώνονται εκ νέου με ασφαλτικό υλικό είναι 1.210,00 μ. περίπου και οι επιφάνειες που διαμορφώνονται είναι συνολικά 13.150,00 μ2. περίπου (με στρογγύλευση) και έχουν ως εξής:
 • Πεζοδρόμια – πεζόδρομοι που διαμορφώνονται & επιστρώνονται, επιφάνεια : 6.300,00 μ2 (συμπεριλαμβανομένης της δενδροστοιχίας)
 • Χώροι στάθμευσης, στάσης αυτοκινήτων & λεωφορείων, επιφάνεια : 1.280,00 μ2 (συμπεριλαμβανομένων των χώρων φύτευσης)
 • Οδοί που ασφαλτοστρώνονται, επιφάνεια : 5.570,00 μ2 (συμπεριλαμβανομένων των ρείθρων).

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 23.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 23/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 22.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 22/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων